PROBLEMI U PROMETU

FOTO: SNJEŽNA MEĆAVA POHARALA LIKU! Na Zavižanu metar snijega, pada i u Hrvatskom primorju

 Web kamere

GOSPIĆ - Obilne snježne oborine zahvatile su u utorak Liku, gdje snijeg od jutra pada na širem području Gospića, ali izmjerenih 26 centimetara snijega nije iznenadilo zimsku službu.

Snijeg pada mjestimice i u Hrvatskom primorju. Ima ga i na dionici autoceste A7 između GP Rupa-čvor Jurdani. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Sve su državne ceste prohodne, osim što je rano jutros bilo prometnih teškoća na cesti Gospić-Baške oštarije-Karlobag. U tijeku je čišćenje lokalnih i Županijskih cesta.

U unutrašnjosti još ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Najviše snijega palo je na sjevernom Velebitu - na Zavižanu je izmjereno 96 centimetara snijega, koji je u prijepodnevnim satima prestao padati.

Meteorolog Ante Vukušić izjavio je Hini da je ovakvo (ne)vrijeme uobičajeno za ovo doba godine u Lici, te se prisjetio one narodne: "Kandelora zima ORA".

Inače, Ličani tradicionalno spremni dočekuju zimu - opskrbljeni su drvom za ogrijev, suhim mesom, krumpirom i kiselim zeljem.

Planinarski dom Zavižan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:05