PORAZ U DRUGOM KRUGU

FOTO: SRUŠEN STIPE GABRIĆ JAMBO Novi gradonačelnik Metkovića je psihijatar dr. Božo Petrov!

Novi gradonačelnik Metkovića je dr. Božo Petrov. On je u drugom krugu porazio Stipu Gabrića Jambu, koji je šesnaest godina suvereno vladao Metkovićem. Petrov je dobio 6192 ili 68 posto ukupno izašlih na izbore, dok se Jambo morao zadovoljiti sa 2804 ili 31 posto.

Most nezavisnih lista na ovim lokalnim izborima potpuno je demontirao Stipu Gabrića Jambu, koji je slovio za najdugovječnijeg političara ovih prostora. Ono što nije pošlo za rukom moćnoj HDZ-ovskoj mašineriji, koja je godinama na različite načine pokušavala detroizirati Jambu uspjelo je skupini političkih autsajdera-novajlija, koji su od prosinca krenuli u političke vode.

http://escenic.jutarnji.hr/multimedia/archive/00576/FOTO-OBRAZAC_576645S0.jpg

Dakle šest mjeseci su aktivno vodili svoju kampanju, a oslonac su im bili novi mediji, internet i društvene mreže na kojima su se povezivali lajkajući jedni drugima pa je tako facebook stranica Mosta dosegnula gotovo dvije tisuće članova i simpatizera, mahom mlađe generacije.

BANDIĆU ZAGREB, OBERSNELU RIJEKA, KALMETI ZADAR, BALDASAR VODI U SPLITU, VRKIĆ U OSIJEKU, SABO U VUKOVARU, FLEGO U ISTRI Prvi neslužbeni rezultati lokalnih izbora

Javnu potporu Mostu dali su metkovski studenti, koji su sa četiri autobusa u prvom i drugom krugu stigli u Metković. Osim na mrežama kampanju su vodili i na gradskim ulicama organizirajući biciklijade na kojima je sudjelovalo i tristotinjak ljudi, koji su im na takav način iskazivali podršku.

Ovaj grad pripada i onima koji nisu glasovali za most, kazao je novi gradonačelnik, Božo Petrov obraćajući se okupljenim građanima. Do sada je gradonačelnik imao grad a sada grad ima svoga gradonačelnika. Ovo nije stvar Nikole, Kate i mene. Vi ste ovo napravili i zato pljesak pripada vama,kazao je novi gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov, inače liječnik po struci, specijalist psihijatrije i do sada zaposlen u Kliničkoj bolnici Mostar.

Ovu zajedničku pobjedu proslavimo dostojanstveno pozvao je okupljene dogradonačelnik, Nikola Grmoja, koji su ga nagradili gromoglasnim pljeskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:30