EKOLOŠKA KATASTROFA

FOTO: STRAŠNI PROZORI U ISTRI NAKON SVEOPĆEG POTOPA Pazinčica i Pazinska jama zatrpane građevinskim otpadom, plastikom, gumom...

 
 Građanska inicijativa "Naš Potok" FACEBOOK

U posljednja tri dana u Pazinu je palo iznimno obilnih 142,4 mm kiše, što je naročito dojmljivo kad se u obzir uzme podatak da prosjek oborina za veljaču iznosi 79,6 mm.

Pritoci Pazinčice naglo su nabujali, uključujući pritok Drazej koji prolazi kod (donedavno ispod) odlagališta građevinskog materijala Lakota, piše portal Istramet.hr.

Problematika oko bujičnog pritoka Drazej i odlagališta Lakota poznata je već dulje vrijeme, a sve je kulminiralo otvaranjem ogromne rupe na samom odlagalištu 01. lipnja 2018.

Iz građanske inicijative “Naš potok” izvještavaju kako su posljednjom bujicom enormne količine građevinskog otpada, plastike, guma te agrotekstila završile u Pazinčici i Pazinskoj jami. Na više mjesta voda prodire ispod nasipa te i dalje ispire materijal.

Pošto je Pazinčica rijeka ponornica, čiji se dio proteže čak i do Raše, Istrani s punim pravom strahuju od ekološke katastrofe većih razmjera. Priopćenja nadležnih službi i institucija još se čekaju, piše Istramet.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:49