VIŠA RAZINA PRIPRAVNOSTI

FOTO: SVI PRIČAJU O PROTUTERORISTIČKIM KAMIONIMA NA ULTRI Puni su pijeska i otpada, a evo kako bi trebali spriječiti bilo kakvu opasnost

 Tom Dubravec / CROPIX

Na prometnicama oko Poljuda u sklopu antiterorističkih mjera postavljene su barikade s kamionima napunjenih pijeskom.

Organizatori su i ranije najavljivali da će ovogodišnji festival imati posebne sigurnosne mjere. Svi posjetitelji prolaze kroz nekoliko osiguranja, pretražuje ih se, kao i sadržaj njihovih torbi, a svi oni koji imaju ruksake bili su prisiljeni kupiti prozirne u koje su potom morali prebaciti stvari, piše Slobodna Dalmacija.

Inače, kamioni puni pijeska i građevinskog otpada u policiji se koriste kao mjere zaštite ukoliko bi došlo do probijanja policijskih blokada. Nije prvi put kod masovnih okupljanja da se splitska policija koristi iskustvima iz europskih zemalja i ima sve pripremljeno.

Event menadžer Ultra Europe festivala Marin Grubišić u petak navečer novinarima je izjavio da po danu očekuju do 40.000 posjetitelja. Naveo je i kako je osiguranje ove godine podignuto na višu razinu nego lani.

- Osiguranje nam je podijeljeno na sektore, a imamo i voditelje sektora koji odgovaraju sigurnosnom stožeru koji kompletan stadion pokriva HD video kamerama. Ako se netko udalji izvan stadiona, imamo prvi sigurnosni prsten i prvu blokadu prometnice. U kilometru imamo još osam dodatnih sigurnosnih točki na kojima se promet zatvara u potpunosti, a pogotovo u slučaju bilo kakve prijetnje - objasnio je Grubišić, a piše Slobodna Dalmacija.

Dodao je i da nemaju nikakvih spoznaja o bilo kakvoj ugrozi za posjetitelje.

- Ono što smo mi ispunili ove godine svjetski je nivo osiguranja - izjavio je.

Potvrdu svega navedenog dobili smo i od PU splitsko-dalmatinske koja nije zabilježila niti jedan sigurnosni propust.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:40