DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

FOTO: SVI SU SE HTJELI SLIKATI SA ZLATKOM DALIĆEM U sklopu proslave Oluje odigrane revijalne nogometne utakmice, glavna zvijezda srebrni izbornik

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.08.2018. u 20:21

Knin, 040818.
Revijalna nogometna utakmica na gradskom stadionu NK Dinara Knin , veterani HV-a i veterani HVO-a, nogometna ekipa na celu sa Zlatkom Dalicem i pripadnici Hrvatske vojske i policije.
Na fotografiji: Zlatko Dalic se potpisuje na dresove.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

 

Uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i  23. obljetnice VRO Oluja u subotu, 4. kolovoza 2018. na Gradskom stadionu NK Dinara u Kninu održane su revijalne nogometne utakmice.

U prvoj utakmici snage su odmjerili veterani Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, a u drugoj pripadnici Hrvatske vojske i policije s ekipom „Old star“ koju je predvodio izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

I ovom prigodom proslavljeni hrvatski izbornik uputio je poruku mira, ljubavi, tolerancije i zajedništva, zaključivši kako upravo to Hrvatska treba.

- Moramo nastojati ostati dostojanstveni u svemu pa i u pobjedi i slavlju, a mi  smo pokazali svima kako se ponosno i dostojanstveno slavi pobjeda“, istaknuo je Dalić poručivši: „Svi smo mi ovdje pobjednici!“

Na kninskom stadionu načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov u ime Hrvatske vojske uručio je izborniku Daliću fotografiju preleta MiG-a 21 iznad Zagreba prilikom dočeka Vatrenih, a gradonačelnik Knina Marko Jelić uručio mu je hrvatsku zastavu koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi tijekom trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Također, organizatori i sudionici revijalnih nogometnih utakmica, među kojima je bio i državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop, položili su vijenac kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ na središnjem kninskom trgu.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo