POŽRTVOVNOST NA DJELU

FOTO: TEŠKA ŽIVOTNA SITUACIJA GOSPOĐE DANICE POTRESLA POLICAJCE 'Sama sam tu danima, ostala sam bez hrane, uskoro će nestati i drva...'

 
U sredini: gospođa Danica
 PU SISAČKO-MOSLAVAČKA, PU ZADARSKA

U snijegom zametenim područjima diljem Hrvatske građanima u nevolji priskočili su i hrvatski policajci. Kako su izvijestili iz MUP-a, trojica policajaca iz postaje Sunja u Sisačko-moslavačkoj županiji probili su se do mjesta Kladari u kojem su zatekli 86-godišnju gospođu Danicu čija ih je situacija potresla.

Pomoćnik načelnika za policiju Policijske postaje Sunja Igor Toplak, kontakt policajac Goran Kukor i policijski službenik Djuro Tuzlak u petak su prilikom provjere stanja i prohodnosti prometnica na lokalnim i nerazvrstanim cestama općine Sunja utvrdili da je cesta prema mjestu Kladari neočišćena.

Potom su se pješice probili prema mjestu gdje žive uglavnom osobe starije životne dobi te su u dotrajaloj i izoliranoj kući zatekli Danicu (86). Gospođa im je rekla da zbog teških vremenskih uvjeta već nekoliko dana nije nikoga vidjela te da od hrane nema gotovo ništa. Uz to, požalila im se će joj vrlo skoro ponestati i drva za ogrijev.

PU SISAČKO-MOSLAVAČKA

Potreseni Daničinom pričom, policajci su joj odmah od snijega očistili prilaz kući i cijelu okućnicu, nacijepali joj i donijeli drva za ogrjev te otišli u Sunju i kupili joj najnužnije namirnice te higijenske potrepštine. Toplak je nakon toga sa situacijom u kojoj se nalazi Danica upoznao načelnika Općine Sunja koji se obvezao pomoći Danici i njezinim sumještanima.

PU SISAČKO-MOSLAVAČKA

PU SISAČKO-MOSLAVAČKA

PU SISAČKO-MOSLAVAČKA

PU SISAČKO-MOSLAVAČKA

Požrtvovni i nesebični policajci iz Sunje međutim nisu jedini koji su tijekom snježnog nevremena koje je zadesilo Hrvatsku pomagali potrebitim građanima.

Policijski službenici postaje Gračac postupali su, kako je u subotu izvijestila zadarska policija, po dojavi da se u kući u Gračacu nalazi sama 71-godišnja gospođa Jela koja je prije nekoliko dana operirana te da je zatrpana snijegom i da ne može izaći iz kuće. Na lice mjesta izašli su policajci koji su očistili prolaz do kuće, ušli u kuću, popričali s gospođom, naložili vatru, stupili u kontakt sa sinom i upoznali ga da je sve u redu i što su sve poduzeli i što će se narednih dana poduzeti.

PU ZADARSKA

PU ZADARSKA

Nadalje, u petak je na intervenciju policije iz Gračaca, a uz pomoć nadcestarije Gračac, angažiran radni stroj da se još više očisti prilaz kući kako bi do bake moglo doći medicinsko osoblje jer su zbog snijega bili u nemogućnosti doći do nje. Policijski službenici gospođu su obišli i u subotu ujutro te su joj naložili vatru, još malo očistili oko kuće i popričali s njom kako bi joj brže prošlo vrijeme.

PU ZADARSKA

Policijski službenici Postaje granične policije Donji Srb u subotu su ujutro otišli obići baku Savu (84), koja sama živi u zaseoku Gola Brinja kod Brotnja. Starica je jedini stanovnik tog snijegom zametenom zaseoka te zbog snijega nije mogla izaći iz kuće. Policajcima se požalila da joj nedostaju osnovne namirnice, koje su joj policajci donijeli, pješačeći kilometrima od ceste do njene kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:12