DOŠLO 70 TISUĆA LJUDI

FOTO Thompson u Čavoglavama: 'Za dom spremni! Vjerujem da će Gotovina iduće godine biti ovdje'

Policija je uhitila tri osobe zbog isticanja ustaških obilježja
Cavoglave, 050812.Tradicionalna sedma proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Cavoglavama, rodnom mjestu pjevaca Marka Perkovica Tompsona.Na fotografiji: koncert Marko Perkovic Thompson.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ČAVOGLAVE - Na koncertu u Čavoglavama kojim se obilježava 17. godišnjica oslobodilačke akcije Oluja prema policijskim procjenama na vrhuncu se okupilo 70 tisuća ljudi, proslava je do kasnih noćnih sati prošla uglavnom mirno.

Tijekom narodne proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja policija je jučer tijekom dana u Čavoglavama uhitila tri osobe zbog isticanja ustaških obilježja, a sinoć još tri osobe zbog remećenja javnog reda i mira.

Okupljanje prema policijskim podacima, osim nekoliko slučajeva naguravanja, zasad protiče mirno.

Na koncertu, središnjem djelu te proslave, koji je počeo jučer oko 22 sata nastupaju Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Željko Bebek i Opća opasnost iz Županje.

Po izlasku na pozornicu nešto prije ponoći domaćin slavlja Marko Perković Thompson okupljenima se obratio riječima "za dom spremni", čestitavši im Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

"Nemojte da nas dijele ovi političari", poručio je Thompson publici, istaknuvši kako se obljetnice Oluje poput one u Čavoglavama treba slaviti diljem Hrvatske, pri tome ne stvarajući rivalstva, primjerice između Knina, gdje je jučer održana službena proslava 17. godišnjice Oluje i Čavoglava.

Thompson je pozdravio, kako je rekao, one kojima je napravljena najveća nepravda i pritom istaknuo hrvatskog generala Antu Gotovinu, koji je zbog ratnog zločina nepravomoćno osuđen u Haagu na 24 godine zatvora.

"Vjerujem da ćemo ga vidjeti iduće godine na proslavi u Čavoglavama, zapjevajmo za njega i Haaške uznike", rekao je taj pjevač.

Dio publike njegov nastup popratio je uzvicima "za dom spremni".

Prostor oko pozornice bio je ispunjen hrvatskim zastavama i transparentima na kojima je najčešće bilo ispisano Thompsonovo ime. Na jednom transparentu, posvećenom hrvatskom zatvoreniku u Beogradu Veljku Mariću pisalo je "Veljko Marić, čekamo te volimo te".

U Čavoglavama je jučer u predvečernjim satima organiziran mimohod povijesnih hrvatskih vojnih postrojbi. Na proslavu su jučer poslijepodne iz Drniša u koloni došli i brojni motociklisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:53