CIRKUS NA BRODARICI

FOTO: 'TKO SI TI DA MENE TJERAŠ IZ ŠKOLE, OPANČARKO ORTODOKSNA!? A VI, DJECO DRAGA...' Očajni domar sve prostorije oblijepio je zanimljivim porukama

 
 CROPIX

Kako smo već pisali, Goran Macura, domar Osnovne škole u šibenskom prigradskom naselju Brodarica zaključao se jutros u školskoj zgradi i u nju nije puštao ni učenike, ni nastavnike.

Osim toga, čitavu je školu oblijepio plakatima na kojima objašnjava u čemu je problem.

'Simona Mesarek - šerif OŠ Brodarica', 'Gdje si ti Simona Mesarek u ovoj priči? Tko si ti da mene tjeraš iz škole, opančarko ortodoksna?', 'Djeco draga, oprostite svom domaru, drugačije se nije moglo', neki su od natpisa na plakatima koje je Macura zalijepio na ulaznim vratima škole.

Prema neslužbenim informacijama, navodno su domaru iz Školskog odbora prijetili otkazom zbog toga što je na nedavnom reizboru za ravnatelja škole svoj glas dao dosadašnjem ravnatelju Emilu Božikovu.

Brodarica, 210119.
Domar osnovne skole u Brodarici jutros nije htio pustiti nastavnike u skolu do dolaska policije i ravnatelja
Na fotografiji: ravnatelj Emil Bozikov
Foto: Niksa Stipaničev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX
Ravnatelj Emil Božikov

Inače, na mjesto novog ravnatelja s četiri glasa za i tri protiv izabrana je Maja Morić.

O čitavom se slučaju oglasio i dosadašnji ravnatelj Emil Božikov.

'Naš domar, koji je tu na zamjeni zadnjih nekoliko mjeseci, napravio je jedan performans, zaključao se školu, a djecu je pustio. Prema navodima domara, isprovociran je cijelom tom situacijom jer mu se prijetilo radnim mjestom. Vršen je na njega pritisak od strane nekolicine ljudi ovdje na Brodarici, u smislu da mora glasovati za moju protukandidatkinju. Dolazilo mu se na kuću u nekoliko navrata, ali ne znam je li to prijavio policiji. Kulminiralo je u subotu ujutro, na neradni dan, kada je svojevoljno došao u školu obaviti neke prepravke. U tom trenutku u školi se održavao stručni skup engleskog jezika naše županije, a došle su i kolegice iz škole koje su u školskom odboru', kaže Božikov za portal Šibenik In.

Prema riječima domara, predsjednica školskog odbora u jednom trenutku mu je zaprijetila radnim mjestom.

'Nisam bio prisutan, ali dobio sam tu informaciju. Prijetila mu je radnim mjestom... Morali su kopirati materijale koji su se morali uputiti u Ministarstvo, a vezano za proceduru izbora. Bili smo stisnuti s rokovima pa su oni to odradili u subotu. Rekla mu je da mora kopirati materijale i odnijeti ih na poštu te da mora to napraviti 'sad'. Mislim da ga je gledala s visoka jer mu je u jednom trenutku rekla 'Jesam ti ja kazala da dođeš u 11 ili 11,15?', valjda jer je malo zakasnio. Čovjek je njoj rekao da je došao dragovoljno, a da će sada tako i otići jer mu je neradni dan. Domar se tada odvezao doma, a u nedjelju mi je rekao da mu je poslala poruku da nije riječ o ničem osobnom. U subotu sam nakon svega iz škole dobio informacije o tom događaju', kaže Božikov.

U školu stiže inspekcija

O slučaju Brodarica oglasili su se iz Ministarstva znanosti i obrazovanja i najavili dolazak inspekcije u školu.

- Odmah po saznanju za navedeni događaj, ministrica Divjak je naložila da se zatraži očitovanje škole te je odmah pokrenut inspekcijski nadzor vezan uz izbor ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice, glasi poruka iz MZO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:20