AKCIJA

FOTO: TURISTI U ČUDU GLEDALI ŠTO SE DOGAĐA Inspektori upali u poznatu trgovinu u središtu Zadra i zapečatili je zbog neizdavanja fiskalnih računa

 
 Luka Gerlanc / CROPIX

Carinski službenici u utorak poslijepodne su u pratnji policije zapečatili malu trgovinu koja prodaje suvenire u samom centru Zadra. Riječ je o trgovini suvenira koju drže Frane Malta i njegov sin na samom ulazu u Poluotok kraj gradskog mosta, a objekt je zapečaćen zbog neizdavanja računa.

Dok su zbunjeni turisti promatrali što se događa, carinici su u Ulici Jurja Barakovića na vrata suvenirnice od svega nekoliko kvadrata stavili obavijest kako je na tom objektu izvršena naredba pečaćenja i to temeljem članka 40. Zakona o carinskoj službi. Izvješena je i obavijest o zabrani skidanja ili povrede službenog pečata i znaka uz upozorenje da je to kazneno djelo, piše Zadarski.hr.

U članku 40. Zakona o carinskoj službi stoji kako carinski službenici mogu, kada to okolnosti slučaja zahtijevaju, radi onemogućavanja daljnjeg nezakonitog postupanja naredbom privremeno ograničiti ili privremeno zabraniti obavljanje djelatnosti pečaćenjem poslovnih prostorija, skladišta, pogona, dijela pogona, postrojenja, opreme ili drugih prostorija te onemogućavanjem korištenja postrojenja, uređaja i druge opreme za rad, odnosno na drugi pogodan način.

FOTOGALERIJA: Zapečaćena trgovina suvenira na samom ulazu u zadarski Poluotok

Inače, Porezna uprava je nedavno najavila intenzivniju kontrolu izdavanja fiskalnih računa, posebice u jadranskim županijama, nakon što je utvrđeno da je ove godine zabilježeno manje izdanih računa nego prošle pa se zaključilo da je na djelu izbjegavanje izdavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:48