PRERANI ODLAZAK

FOTO: TUŽNA POVORKA NA MIROGOJU Obitelj, prijatelji i kolege rekli posljednje zbogom preminuloj novinarki Jutarnjeg lista Suzani Barilar Pongračić

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Obitelj, prijatelji i kolege iz svih novinskih redakcija jutros su na Mirogoju rekli posljednje zbogom prerano preminuloj novinarki Jutarnjeg lista Suzani Barilar Pongračić. S teškom bolešću borila se dugo i hrabro.

Glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić prisjetio se njezina dolaska u našu redakciju. Bilo je to četiri mjeseca prije nego što su novine prvi puta tiskane.

- Njeni kriteriji bili su znanje i odgovornost. To je zahtijevala od onih o kojima je pisala, a isto to je davala i u svojim tekstovima. Nije popuštala urednicima niti se sklanjala iza rasprava o tekstu, uvijek je tražila argumente za svaku tvrdnju i tvrdoglavo se izborila za ono u što je vjerovala. Bila je strastveni borac za istinu i pravdu, ali i nesalomljivi moralni autoritet. Nije se slomila do zadnjeg dana, nije ju slomila ni višegodišnja borba s teškom bolešću - rekao je Ogurlić.

Ono što je bila njezina vrlina sigurno je i to što kao politička novinarka, i to jedna od najboljih, nije podilazila prolaznim političarima i strukturama nego je bila u službi javnosti i čovjeka.
Od naše Suze prigodnim riječima oprostio se i njezin suprug, naš prijatelj i kolega te dugogodišnji fotograf Cropixa, Davor Pongračić.

- Otišla je mirno uvjerena da će napokon moći sretno plesati po zelenim livadama bez boli - rekao je Davor i po njezinoj želji pušteni su u nebo deseci ružičastih balona.

Počivaj u miru draga Suzo, zauvijek ćeš ostati dio nas i Jutarnjeg lista koji si stvarala!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:33