PRIPREMILO 40 KUHARA

FOTO: U SPLITU PODIJELJENO ČAK 5000 PORCIJA BAKALARA U hvalevrijednu akciju uključili se hotelijeri, ugostitelji, šefovi kuhinja i gradonačelnik Opara

 
 Tom Dubravec / Cropix

U tradicionalnoj manifestaciji Splitu s ljubavlju, koja se na Badnjak organizira na Prokurativama, stotinjak volontera u utorak je podijelilo 5.000 porcija bakalara, a pomagali su im i gradonačelnik Andro Krstulović Opara te župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Porcije je pripremalo 40 kuhara potrošivši 200 kilograma bakalara, 500 kilograma krumpira, 250 kilograma luka, 200 kilograma slanutka i 40 litara maslinova ulja.

Gradonačelnik Krstulović Opara, čestitajući Splićanima božićne blagdane, istaknuo je kako je ta podjela bakalara lijepa tradicija, koju financijski podupire Grad i Županija.

Župan Boban je istaknuo kako je ta manifestacija važna za Split jer se njome potiče zajedništvo, te je velik broj ljudi nazočan na njoj zbog ugođaja Badnjeg dana.

FOTOGALERIJA: U Splitu podijeljeno 5.000 porcija bakalara

Direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić je rekla kako su u toj manifestaciji angažirani hotelijeri, ugostitelji i šefovi kuhinja koji se zajedno s posjetiteljima raduju nadolazećem Božiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:15