MAGAREĆI SPEKTAKL

FOTO: UZBUDLJIVA VEČER U TRIBUNJU Sedam tisuća ljudi došlo na trku tovara, pobijedio Renault 4

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Pred oko sedam tisuća gledatelja, među kojima je bio i velik broj stranih turista, u ponedjeljak navečer u Tribunju su održane tradicionalne 49. magareće trke. U konkurenciji 12 jahača, redom tribunjskih mladića, drugu godinu zaredom slavodobitnik je postao Roko Popov na tovaru Renault 4. Mladi Popov uvjerljivo je u finalnoj utrci na svom miljeniku 'dojurio' do prvog mjesta, ispred Angelina Perkova na magarcu Mišku. Treći kroz cilj prošao je američki Tribunjac Matt Ferara s tovarom Vicom, koji je samo za ovu prigodu doputovao iz SAD-a u rodno mjesto svojih predaka.

Slavodobitniku Roku Popovu pobjednički trofej – statuu tovara akademskog kipara Krešimira Hraste, uručio je u ime organizatora ove spektakularne manifestacije Boris Ivanković, direktor Ureda Turističke zajednice Općine Tribunj.

- Presretan sam zbog ove pobjede, još sretniji nego prošle godine kada sam slavio prvi puta i postao najmlađi pobjednik u dugoj povijesti ovih naših tribunjskih magarećih trka. Pobjeda je slađa, jer sam finale izborio tek kroz dodatno pripetavanje kao lucky loser, a nakon što sam prvu kvalifikacijsku trku odjahao jako loše. Zahvalio bih se vlasniku magarca Rokici Ferara koji me je trenirao cijelu godinu dana i trud se isplatio, jer je rijetko tko do sada pobjeđivao dvije godine zaredom – kazao je Roko Popov.

U ovom 49. izdanju najstarijih i najposjećenijih magarećih trka u Hrvatskoj sudjelovalo je čak 11 muških grla i samo jedna kela. Ni ovom prilikom nije nedostajalo za publiku smiješnih scena, u kojima su napaljeni tovari, onako pred svima, bez ikakvog srama, pokušavali voditi ljubav s jedinim ženskim grlom ovih utka – s magaricom Njakalicom.

Programom su na osebujan i duhovit način 'kormilarili' Goran Ferara i Kristijana Požarin-Rakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:26