VATRENA STIHIJA

FOTO Vatrogasci uz pomoć 3 kanadera lokalizirali požar između Šišana i Medulina

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2012. u 15:58

Goran Šebelić / CROPIX

NOVO 17:45 - Veliki požar koji je jutros u 10,15 sati buknuo između Šišana i Medulina lokaliziran je oko 16,30 sati, a u njemu je izgorjelo oko 50 hektara gustoga niskog raslinja i hrastove šume te vinogradi u vlasništvu tvrtke "Agroprodukt", potvrdio je popodne zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović.

U gašenju je sudjelovalo četrdesetak pripadnika pulske Javne vatrogasne postrojbe, pripadnici DVD-a iz Medulina, Ližnjana i Pule s 23 vozila te tri kanadera.

Vatrogasne ekipe ostale su na terenu i nadziru mjesto požara.

---------

MEDULIN - Veliki požar koji je jutros oko 10,15 sati izbio na području između Šišana i Medulina, još uvijek nije ugašen i do sada je izgorjelo oko 50 hektara gustog niskog raslinja i hrastove šume, doznaje se od zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića.

Po njegovim riječima velika vatrena stihija nošena jakom burom zadaje probleme vatrogascima, koji je nastoje okružiti sa svih strana i lokalizirati. U gašenju požara sudjeluje četrdesetak pripadnika pulske javne vatrogasne postrojbe te DVD-a Medulin, Ližnjan i Pule i jedan kanader.

Vatra je u jednom trenutku došla na udaljenost oko tristotinjak metara od jednog agroturističkog objekta, koji je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spašen.

Vatra se potom proširila i prema naselju Ševe, a konjančki klub "Medulin", čije je sjedište u blizini, evakuirao je konje.

Cesta iz Medulina za Pulu je u jednom trenutku bila zatvorena za promet, ali je potom ponovno otvorena.

Izdvajamo