KLINIKA ZA DJEČJE BOLESTI

FOTO: VELIKA DONACIJA INA-e KLAIĆEVOJ BOLNICI Točno 100.000 kuna će se uložiti u program za zaštitu mentalnog zdravlja kronično bolesne djece

 
Marin Sipić, Lino Červar
 Ronald Goršić / CROPIX

INA je donirala 100.000 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb, tzv. Klaićevoj bolnici, za uređenje dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju. Donirana sredstva uložit će se u osiguranje tehnoloških uvjeta za provođenje specifičnih aktivnosti u programu za zaštitu mentalnog zdravlja kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece. Ravnatelj bolnice Goran Roić rekao je da bi opremanje odjela moglo završiti do kraja ove godine te da bi otvorenje bilo početkom 2020.-te.

- Otvaranje Dnevne bolnice podiže kvalitetu zdravstvene skrbi unutar dječje i adolescentne psihijatrije, povećava broj pacijenata te značajno proširuje i unaprjeđuje dijagnostičke i terapijske mogućnosti u zaštiti mentalnog zdravlja djece – kazao je Roić te se zahvalio INI na donaciji.

Naime, INA je kroz 10 godina za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna kuna, a samo ove godine donira 800.000 kuna za osam zdravstvenih ustanova. Nino Dalić, član Uprave Ine, prilikom dodjele donacije izjavio je da INA kontinuirano ulaže u unaprjeđenje poslovanja kako bi imali prilike pomoći i svojim sugrađanima.

- Projekt donacije hrvatskim bolnicama najbolji je primjer toga, a drago mi je da ponovno surađujemo i s Klinikom za dječje bolesti Zagreb. Ponosan sam da smo do sada ovoj bolnici donirali oko 700.000 kuna te tako doprinijeli u nabavi potrebne opreme i liječenju najmanjih pacijenata – rekao je Dalić.

Na svečanoj dodjeli je bila i hrvatska poznata atletičarka Sandra Perković koja je istaknula da joj je drago da je INA pomogla njenoj najdražoj bolnici, a osim nje je govorio i proslavljeni rukometni trener te izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar u pratnji rukometnih reprezentativca Zlatka Horvata, Davida Mandića i Marina Šipića.

- Često čujemo da u našem svijetu nedostaje empatije i zato su ovakve akcije vrijedne divljenja, pogotovo kada pomažu najpotrebitijima, našoj djeci. Istina, profit je važan ostvariti u nekoj firmi, ali je još važnije pomoći nekom drugom – kaže Červar.

Nakon službenog djela, svi okupljeni su obišli odjel ortopedije gdje su malenim pacijentima podijelili balone i prigodne poklone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 00:04