NAPAD

FOTO: VELIKI INCIDENT NA PRESICI UDRUGE KOJA SE PROTIVI SADAŠNJIM NAČINOM VOĐENJA HAJDUKA Trojica maskiranih napadača zasula čelnike vrećama pijeska

 
 Josko Ponos / CROPIX

Na press konferenciji održanoj u splitskom hotelu "Park" na kojoj su iskazivali svoje mišljenje stanjem u Hajduku napadnuti su čelnici građanske inicijative "Bit će Bili šta su bili" Vedran Bukovac i Ivica Prnjak.

Inače, ta inicijativa se protivi sadašnjim načinom vođenja Hajduka i kontirira udruzi 'Naš Hajduk'.

Pred kraj planiranog tijeka konferencije za medije trojica maskiranih napadača s kapuljačama na glavama popela su se s južne strane hotela od pravca mora u predvorje. Utrčali su potom kroz vrata ostakljene prostorije na južnoj strani hotela, a potom uz psovke plastičnim vrećicama punim mokrog pijeska (vjerojatno s obližnje plaže Bačvice) gađali predsjednika inicijative Bukovca i zamjenika Prnjaka, piše Slobodna Dalmacija.

Prnjak je pogođen u glavu i rame, Bukovac u ruku. Pritom je i dobar dio novinara, snimatelja, fotografa bio zasut pijeskom koji se razletio po prostoriji, namještaju, čak ga je bilo i po plafonu. Počinitelji su se odmah razbježali. Naravno, nije bilo nikakvih ozljeda, ali očito je bio cilj poslati nekakvu poruku. Pozvana je odmah i policija koja radi uviđaj i pokrenuta je istraga.

- Očekivano. Znamo čije je ovo djelo i zašto je to napravljeno. Diramo se u veliki interes. Demokratski smo samo došli ovdje iskazati svoje mišljenje, ali to očito nekome smeta. Međutim, još jednom poručujemo, nećemo se zbog ovakvih stvari pokolebati, niti se ovakvih stvari bojimo. Nemamo nikakvog straha – rekao je Bukovac.

- Žao nam je što se ova neugodnost dogodila, ali neće nas nimalo omesti u daljnim postupanjima. Baš zbog ovakvih stvari se ljudi u Splitu boje iskazati svoje mišljenje o ovakvim stvarima. Mi im poručujemo da se ne bojimo i da nećemo odustati. Zahtjeve koje imamo jasno ćemo ispostaviti Gradskom vijeću i Gradu Splitu. Grad je većinski vlasnik, dužan je voditi brigu o svom vlasništvu – kazao je Bukovac.

Na pitanje o napadačima je kazao.

- To nisu navijači, to su huligani.

Sporni napad možete vidjeti u videu na 21:30.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 04:53