JAČI LJETNI PLJUSAK

FOTO: VELIKO NEVRIJEME POHARALO PULU, SUSTAV ODVODNJE NIJE IZDRŽAO Ogromna količina kiše poplavila brojne prostore, na mjestima zaglavili automobili

 
 Goran Šebelić / Cropix

Nakon tuče koja je u ponedjeljak uzrokovala veliku štetu i probleme na području Pazina u unutrašnjosti Istre, danas je nevrijeme zahvatilo jug poluotoka. Jak sustav koji se u jutarnjim satima utorka formirao na otvorenom moru između Istre i otoka Lošinja, donio je oko podneva obilne oborine i u najveći istarski grad, piše Regional Express.

Ogromna količina kiše pala je oko podne u Puli i poplavila brojne poslovne prostore u centru. Sustav odvodnje jednostavno nije mogao progutati toliku količinu vode.

Mjestimice je bilo grmljavinskih pljuskova, a ponegdje je padala i tuča, piše Glas Istre. Intezitet kiše bio je vrlo velik stoga je opet došlo do plavljenja nekih dijelova Pule. Najviše problema bilo je oko zgrade Croatia osiguranja gdje je na prometnici u vodi ostalo zaglavljeno nekoliko automobila.

Zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović potvrdio je kako su pulski vatrogasci imali šest intervencija uglavnom radi ispumpavanja vode iz prostorija te jednu intervenciju u Medulinu, gdje se od udara groma zapalila trava.

U galeriji pogledajte kako je Pula zaplivala:

Po prognostičkim modelima nestabilno vrijeme očekuje se i u nastavku tjedna, pri čemu su svaki dan mjestimice mogući grmljavinski pljuskovi koji će biti nejednako raspoređeni. Osim toga, navode iz Istrameta, treba upozoriti i na moguće neverine na moru koji mogu uzrokovati naglo jačanje vjetra promjenljivog smjera.

Državni hidrometeorološki zavod za srijedu za cijelu Hrvatsku najavljuje djelomice i pretežno sunčano, no sredinom dana i osobito poslijepodne može biti jačeg razvoja oblaka i pljuskova s grmljavinom.

DHMZ je danas putem Meteoalarma za cijelu državu izdao žuta upozorenja zbog mogućeg grmljavinskog nevremena:

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:07