POTPUNA ŠTETA

FOTO, VIDEO Bjelolasica: Požar progutao glavnu zgradu Hrvatskog olimpijskog centra!

Od oko 150 gostiju na sreću nitko nije stradao. U paničnom su bijegu napustili Bjelolasicu...
 Mario Pušić/CROPIX

BJELOLASICA - Krovište zgrade kotlovnice, koja se nalazi u sklopu objekta u kojem je smještena recepcija, uprava i restoran Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici, noćas je zahvatio požar kojeg su vatrgasci lokalizirali tek jutros oko 8 sati.

Prema prvim neslužbenim informacijama s mjesta događaja šteta na glavnoj zgradi HOC-a je ogromna, urušilo se krovište objekta, a požar je devastirao i druge djelove objekta. Od oko 150 gostiju, od kojih i stotinjak učenika iz Gline koji su na Bjelolasici boravili u sklopu škole u prirodi, na sreću nitko nije stradao.

S vatrenom stihijom koja je progutala glavni objekt HOC-a Bjelolasica borilo se 65 mahom ogulinskih vatrogasaca koji su sa 14 navalnih vozila, nažalost bezuspješno pokušavali obuzdati požar. Vatrogasci, kojima je stiglo i pojačanje iz Karlovca, radili su u teškim uvjetima, na čak -19 Celzijevih stupanjeva.

- Je li to kraj Bjelolasici? Teško je sada reći. Šteta je neprocjenjiva, ne znam kada će se i hoće li uopće HOC nakon ovoga oporaviti. Vjerojatno to znači kraj posla za više od stotinu ljudi koji je zapošljavao ovaj centar. Žalosno i tužno - rekao je gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić, dodavši da su u tijeku razgovori sa Vladom čija je jedna od mjera oporavka gospodarstva i ulaganje u HOC.

O tragediji na Bjelolasici izvješten je ministar Radovan Fuchs koji bi danas također trebao obići mjesto događaja.

Gostiju na Bjelolasici više nema. Jutros između 7 i 8 sati i posljednji ljubitelji zimskih radosti u paničnom su bijegu napustili HOC.

Video snimka preuzeta je od Radija Mrežnice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:54