STRAVA U MAKARSKOJ

FOTO, VIDEO: GSS IZ JAME IZVUKAO TEK OKOĆENE ŠTENCE Bili su krvavi i pothlađeni, bore se za život, mama kuja je ubijena i bačena na isto mjesto?

 Udruga Šapama od srca Makarska

Dok su u nedjelju navečer bile u šetnji sa svojim psima, Makaranke Korina Bratić i Jolanda Brozović čule su cviljenje u botaničkom vrtu Kotišina. Djevojke su odmah išle provjeriti o čemu se radi, ali ništa ih nije moglo pripremiti na stravičan prizor koji su zatekle.

U granjem prekrivenoj uskoj jami dubokoj oko četiri metra bespomoćno su ležali tek okoćeni štenci. Korina i Jolanda odmah su nazvale Državnu upravu za zaštitu i spašavanje te Leticiju Babić, volonterku Udruge Šapama od srca Makarska. Na teren su u rekordnom roku izišli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Makarske i iz jame izvukli četiri šteneta - tri mužjaka i jednu ženkicu.

Privatni album

Privatni album

Privatni album

- Bebe je netko bacio čim su se okotile. S obzirom da je u jami stijena, sve su prilikom pada zadobile teške ozljede. Bile su krvave, potpuno pothlađene i već prekrivene crvima. Oprali smo ih, hranimo ih zamjenskim mlijekom na bočicu, ali štenci su loše, pogotovo jedina curica. Kopni i bojimo se da će nam uginuti - rekla nam je Leticija. Dodaje kako bi štenci imali veće šanse za preživljavanje kad bi ih prihvatila zamjenska kuja koja doji, ali za sada im se, kaže, još nitko nije javio.

Volonteri iz Makarske beskrajno su zahvalni Gorskoj službi spašavanja, koja je još jednom dokazala da im je svaki život itekako bitan i dragocjen.

- Jama je toliko uska da se u nju jedva uspio spustiti samo jedan čovjek. Najgore od svega je što sumnjamo da je mama kuja ubijena i bačena na isto mjesto, ali s obzirom da je bio mrak i da je jama puna lešina, smeća i granja, dečki iz Gorske službe spašavanja nisu uspjeli sve provjeriti - kaže volonterka Leticija Babić.

Apelira na sve građane Makarske i okolice, koji znaju nekoga tko je imao skotnu kuju, a odjednom je nestala i ona i štenci, da kontaktiraju Udrugu kako bi se krivci za ovaj monstruozan čin kaznili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:00