OBORINSKE VODE

FOTO, VIDEO: KUĆA MI PLIVA U FEKALIJAMA Očajni Zagrepčanin već desetljeće vodi bitku sa službama, svi kažu da nitko nije nadležan

 
 Jutarnji list

Već desetak godina, svaki puta kada padne jača kiša, Zagrepčanin Antonio ima isti problem.

Sustav odvodnje otpadnih i oborinskih voda prepuni se, a Antoniju kroz javni kanalizacijski šaht počinju u dom navirati otpadne vode, uključujući fekalije. Riječ je o ulici Čret, u istomenom naselju nasuprot zgrade Policijske akademije u Maksimiru.

Tijekom jače kiše dvorište našeg sugovornika puno je smrada, fekalija i otpada. Rješenja, čini se, nema, tvrde nadležni.

- Svaki puta, već godinama, zovem sve službe, ali svi tvrde da nitko nije nadležan - govori nam Antonio.

Jutarnji list

Kaže kako su on i sestra dosad imali velike materijalne štete zbog poplava.

- Prije samo nekoliko mjeseci poplavljena nam je kuhinja, Pokvario se hladnjak, morali smo kupiti novi, a otišli su i neki kuhinjski elementi. Ne znam više do kada ćemo ovako moći živjeti, a nitko nam se ne javlja niti nudi rješenje. Imam "bebača" od dva mjeseca, ovo nije normalno stanje i tako se više stvarno ne može - kaže očajni Zagrepčanin.

Poslao nam je i videosnimke na kojima se jasno vidi kako dvorište i kuća plivaju u fekalijama.

Sasvim je nejasno kako odgovorni u gradskom poduzeću Vodoopskrba i odvodnja (VIO) do sada, prema Antonijevim riječima, nisu našli za shodno izaći na teren i ustvrditi (očigledno loše) stanje. Antonio nam kaže kako je, nakon posljednjeg incidenta, pozvan na sastanak u tu tvrtku, zajedno sa susjedima koji imaju slične probleme. Obećano im je da će biti napravljen očevid nakon čega će se krenuti u rješenje problema. Zašto se to nije učinilo više od desetljeća, nitko ne objašnjava.

U Vodoopskrbi i odvodnji do zaključenja teksta nisu odgovorili na naš upit.

Jutarnji list

Jutarnji list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:01