PRAZNIK RADA U SPLITU

FOTO, VIDEO: MARJAN ZJAPI PRAZAN, PRVOSVIBANJSKI SKUP NA PERISTILU Građani razočarani jer nije bilo graha, govore obilježio manji incident

 
 Tom Dubravec/Ante Čizmić / Cropix

Splitski SDP je Međunarodni praznik rada 1. svibnja obilježio skupom na Peristilu na kojem su predstavnici te stranke kritizirali aktualnu HDZ-ovu gradsku vlast zato što ove godine taj praznik nije obilježen tradicionalnim dijeljenjem fažola (graha) na Marjanu.

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur je istaknuo kako je 1. svibnja "naš ljevičarski praznik," a zatim je ocijenio da "jedna prljava neoliberalna politika dobiva oblik HDZ-a, i vidimo što se dogodilo u Splitu."

"Ovo odustajanje od 1. maja samo je kruna onoga što su radili," dodao je Kotur i istaknuo kako SDP "nikad neće dozvoliti da se u Splitu prestane slaviti 1. maj." "Bit ćemo svake godine s našim drugovima, Splićankama i Splićanima," poručio je.

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk je rekao kako na Braču (odakle je on) ove godine ima fažola za prvosvibanjski praznik dok ga "splitska gradska vlast ove godine nije organizirala."

Bauk je također rekao kako se u Hrvatskoj nedovoljno poštuju zakoni kojima se uređuju radnička prava.

Split, 010519.
Prvosvibanjska proslava se ove godine ne odrzava na Marjanu pa je plato kod zooloskog vrta prazan.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Prazni Marjan na Praznik rada

Split, 010519.
Prvosvibanjska proslava se ove godine ne odrzava na Marjanu pa je plato kod zooloskog vrta prazan.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Prazni Marjan na Praznik rada

Tijekom govora predsjednika splitsko-dalmatinskog županijskog SDP-a Ranka Ostojić dogodio se manji izgred kad je blizu mjesta na kojem je govorio došla žena sa zastavom oko vrata na kojoj je bilo napisano ime splitske tvrtke Uzor, a ona je nekoliko puta uzviknula "lopovi."

Reagirajući na to, Ostojić je rekao kako je Uzor jedna od tvrtki koje su nestale, te dodao kako "nisu ovi ljudi uzeli 400.000 radnih mjesta, to je ukrao HDZ i njihovi vladajući."

FOTOGALERIJA: Proslava Praznika rada u Splitu

"Prema tome, kad oni budu organizirali proslavu 1. maja, tamo odnesi taj transparent i njima ga zabij", rekao je Ostojić.

Zahvalio je svima koji su došli na SDP-ov prvosvibanjski skup na Peristilu pa i onima koji, kako je rekao, "ne misle kao mi."

"Pitam, gdje na drugom mjestu ima proslave 1. maja - u Splitu je nema više," zaključio je Ranko Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:59