POPLAVA U DALMACIJI

FOTO, VIDEO: NADREALNI PRIZORI IZ KAŠTELA More je prodrlo u kuće, ulice su poplavljene, u samo sat vremena podijeljene su sve vreće s pijeskom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.11.2019. u 21:19

Zvonimir Barišin / Cropix

 

Orkansko jugo i plima u potpunosti su poplavili dijelove Kaštela. Fotografije koje je naš reporter snimio u Kaštel Štafiliću pokazuju da je voda došla i do stambenih objekata, a većina stanovnika ostala je u kućama.

Kako javlja portal grada Kaštela, more je prodrlo u brojne stambene i druge objekte, a svoj danak nevremenu dalo je i više brodica na nesigurnom vezu. Kaštelanski vatrogasci imaju posla, a osim ispumpavanja građani ih zovu i zbog materijalnih šteta nastalih uslijed rušenja stabala i grana. 

FOTOGALERIJA: Poplava u Kaštelima

 

Tijekom predvečeri Stožer civilne zaštite Kaštela počeo je dijeliti vreće s pijeskom za zaštitu objekata. U samo sat vremena podijeljene su sve vreće s pijeskom, piše Kaštela.org, i za ovu noć vreća s pijeskom više nema. Mate Gotovac iz Vlastitog komunalnog pogona rekao je što se sada ne mogu nabaviti dodatne količine pijeska, zbog završetka radnog vremena kamenoloma i trgovina građevinskim materijalom, pa će se pijesak vjerojatno osigurati tek u srijedu ujutro.

 

Pred stanovnicima Kaštela, prema najavama meteorologa i crvenom alarmu za ovo područje, nemirna je večer i noć.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo