NITKO NIŠTA NE RAZUMIJE

FOTO, VIDEO: NOVA REGULACIJA U SPLITU, NOVI PROBLEMI 'Najveća gužva je kad dođe trajekt pa svi krenu na Jadranski most. Što će tek bit u srcu sezone?'

 
 CROPIX

Od jutros je na snazi dugo najavljivana i nekoliko puta odgođena nova regulacija prometa kroz Gradsku luku, javlja Slobodna Dalmacija.

Kao i prošle godine, promet Zvonimirovom ulicom odvija se u jednom smjeru i tako se, u dva traka, nastavlja prometovati i kroz luku, odnosno Obalom kneza Domagoja.

Usprkos svim najavama, čitatelji nam javljaju da se vozači teško snalaze u novoj prometnoj regulaciji, a najveći problem nastaje čim pristane trajekt.

"Jutros kada je stigao samo jedan trajekt sa Šolte, odmah je nastala gužva na ulazu u Jadranski most. Pa šta će tek biti kad dođu dva ili tri trajekta istovremeno, a da ne pričamo nije niti blizu onoliko putnika luci kao što to zna biti u srpnju i kolovozu", javlja nam čitateljica.

Najveći čep nastaje na ulazu u Jadranski most, pogotovo kada dođe trajekt i nakupi se veći broj vozila.

Na most, podsjetimo, vode dva traka i još se priključuje treći iz smjera zgrade Dalmacijavina i kada su te trake pune na tom potezu nastaje ogroman problem.

Najveći broj kršenja nove prometne regulacije bilježi se kod spomenika dr. Franje Tuđmana. Fotoreporter Slobodne Dalmacije je u samo deset minuta snimio dvoje koji su vozili u suprotnom smjeru.

U luci su i policajci koji kažnjavaju vozače koji se ne pridržavaju novih pravila.

Kako je jutros izgledala vožnja prema novim pravilima možete pogledati u videu.

Uglavnom, neće proći dugo da nova regulacija ne pokaže sve svoje prednosti i mane. Nadajmo se samo da će prve prevladati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:45