U 68. GODINI UMRLA JE HELGA VLAHOVIĆ

FOTO, VIDEO Oliver Mlakar: Šokiran sam. Vjerovao sam da će se izvući. Bila je krasna osoba, imala je sjajnu narav i optimizam

Zagreb, 300908.Helga Vlahovic , tv voditeljica.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - U 68. godini života umrla je Helga Vlahović , jedno od najpoznatijih voditeljskih lica HTV-a, objavio je teletekst HRT-a.

Legendarna TV voditeljica nedavno je završila na liječenju u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici.

Helga Vlahović zaposlila se na Zagrebačkoj radioteleviziji davne 1964. godine dok je studirala njemački i engleski jezik te povijest umjetnosti. Zbog posla je odustala od studija, a dvije godine kasnije postaje voditeljica raznih zabavno-glazbenih emisija, kao što su bili TV Magazin i druge emisije s glazbenim temama.

Od 1972. godine vodila je jutarnju emisiju ' Jugoslavijo, dobar dan', a neki gledatelji će se pristetiti i ' Jadranskih susreta' koje je organizirala od 1978. do 1980. godine.

Vodila je i emisije ' Beč pozdravlja Zagreb, Zagreb pozdravlja Beč' te ' Dubrovnik-Stuttgart', koje je organizirala 1984. i 1988. godine, a namijenjene su bile hrvatskim gasterbajterima.

Zajedno s Oliverom Mlakarom 1990. godine vodi Euroviziju u Zagrebu.

Devedesetih godina radi na Hrvatskoj radioteleviziji , a do 1995. godine glavni je TV voditelj ratnog informativnog programa. Godinu dana kasnije započinje emisiju ' Govorimo o zdravlju'. Godine 2006. odlazi u mirovinu, nakon 42 godine rada na televiziji.

Helga Vlahović je za sobom ostavila dvije kćeri, Renee i Karlu.

Vijest o smrti potresla je Oliver Mlakara, Helgina dugogodišnjeg kolegu i prijatelja.

- Tužnu vijest sam saznao prije dva sata, šokiran sam, nisam mogao očekivati da će se to tako brzo dogoditi. Znao sam da je imala zdravstvenih problema, no vjerovao sam da će se izvući, poznavajući njezinu sjajnu narav i optimizam', rekao je Oliver Mlakar, a prenosi Dnevnik.hr.

- Pamtim njezine prve trenutke, odmah je pokazala golem talent. Bila je vrlo sposobna, znala je pjevati, plesati, poznavala je jezike. Bila je krasna osoba i odmah se vidjelo da će napraviti lijepu karijeru. Zajedno smo radili i pjesmu Eurovizije u Zagrebu 1990. godine, to je jedno jako lijepo sjećanje - rekao je Oliver.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:47