NESTABILNO VRIJEME

FOTO, VIDEO: OLUJNO NEVRIJEME U ISTRI Kiša, tuča i tisuće munja, ovako je bilo u Umagu: 'Uvjeti su trenutno kao stvoreni za pojavu pijavica'

 Screenshot

Iznimno jako nevrijeme u noći sa subote na nedjelju zahvatilo je sjeverozapad Istre, a ubrzo se s područja Umaga proširilo prema Buzetu i Pazinu. Pritom je lokalno bilo vrlo obilne kiše i tuče, a zabilježeno je na tisuće munja koje su udarale i više puta u sekundi, piše IstraMet .

U Umagu je nakratko nestalo struje, a čak su i mobilne mreže kraće vrijeme bile nedostupne.

FOTOGALERIJA: Grmljavinsko nevrijeme u Umagu

Na istarskom je području do 7 sati najobilnija kiša pala u Livadama (49 mm), Umagu (29 mm) i Pazinu (27 mm), ali obilne kiše bilo je i na Kvarneru. Meteorološka postaja u Cerniku kraj Grobnika tako je zabilježila vrlo obilnih 47 mm, ali grad Krk 41 mm.

Istramet je objavio i kako se nova linija nestabilnosti formira na sjeverozapadu te da su ovakve nestabilnosti nakon fronte kao stvorene su za pojavu pijavica.





Nova linija nestabilnosti formira se na sjeverozapadu. Inače ovakve nestabilnosti nakon fronte kao stvorene su za pojavu pijavica. Pratimo.

Posted by IstraMet on Saturday, 25 July 2015




Inače, jutro je u unutrašnjosti Hrvatske osvanulo osjetno svježije nego što je to bilo proteklih dana. Tako je u 7 sati u Slavoniji, Baranji, na sjeverozapadu te u Lici i Gorskom kotaru temperatura gotovo posvuda bila nekoliko stupnjeva ispod 20 stupnjeva. Prije samo nekoliko dana temperature su bile znatno iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

S druge strane, u Dalmaciji je nedjeljno jutro bilo dosta neugodno. Primjerice, u 7 sati u Splitu i Dubrovniku već je bilo 26 stupnjeva, što je najava novog vrućeg dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:44