ROČIŠTE U VARAŽDINU

FOTO, VIDEO: SMILJANA SRNEC S LISICAMA NA RUKAMA DOVEDENA NA VARAŽDINSKI SUD Suđenje za ubojstvo sestre Jasmine počinje 15. listopada

Varazdin, 180919.
Na Zupanijskom sudu odrzalo se pripremno rociste u slucaju Smiljane Srnec koja je osumnjicena za ubojstvo sestre Jasmine Dominic u mjestu Palovec u Medjimurju.
Na fotografiji: pravosudna policija dovodi Smiljanu Srnec na Zupanijski sud.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX

 

Upravo je završilo pripremno ročište za opuženu Smiljanu Srnec u varaždinskom Županijskom sudu. Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec po izlasku sa suda kratko je rekao novinarima da obrana u cjelosti osporava optužnicu i dodao samo da je glavna rasprava zakazana za 15. listopada.

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu, sudac Igor Pavlic rekao je nakon pripremnog ročišta novinarima što se danas događalo te najavio početak glavne rasprave.

'Danas je održano pripremno ročište na kojem su stranke izložile svoje dokazne prijedloge, državni odvjetnik je izložio optužnicu i iznio dokaze na kojima ju temelji. Optužena se očitovala o optužnici, nakon toga su stranke izložile dokaze koje namjeravaju iznijeti na raspravi. Sud je odredio termin početka glavne rasprave. Rasprava u ovom predmetu počinje 15. listopada ove godine, u 9 sati. Radi koncentracija raspravljanja određena su i daljnja ročišta: 17. , 18. i 21. listopada. 15 listopada će biti ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada su pozvani vještaci koji su u istrazi dali svoja mišljenja', rekao je sudac Pavlic.

Dodao je i da se optužena Smiljana Srnec ne smatra krivom, kako se danas i očitovala.

'Uskoro počinje rasprava pa ćete moći pratiti sve', rekao je i dodao da još nije stavljen zahtjev za tajnost rasprave.

Još se ne zna hoće li presuda biti donesena već nakon ove četiri rasprave ili će se sve odužiti.

'Ovisi. Optužena se branila šutnjom. Ona u svako doba može odlučiti iznijeti svoju obranu, nakon čega se opet mogu pojaviti neki novi dokazi. Ne možemo znati hoće li 21. lilstopada dokazni postupak biti završen. Sve ovisi o tijeku rasprave', zaključio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.

Dušan Miljuš

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlić

 

Podsjetimo, Smiljana Srnec je 45-godišnjakinja optužena da je 2000. godine ubila svoju sestru Jasminu Dominić.

 

Vijećem je predsjedao Tomislav Brđanović koji vodi raspravu protiv optužene Srnec.

Spomenuto ročište, na kojem su optužba i obrana još jednom iznijele svoje argumente za i protiv optužnice, bilo je zatvoreno za javnost, a očekuje se da će se u tijeku dana odrediti datum početka glavne rasprave.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo