PROCESIJA GRADOM

FOTO, VIDEO: SPLIT SLAVI SVOG ZAŠTITNIKA, GRAD JE PREPUN LJUDI Predsjednica i Oparina supruga ukrale pozornost, komentari se čuju sa svih strana

 
Kolinda Grabar Kitarović i detalji iz procesije povodom blgdana Sv. Duje u Splitu
 Vladimir Dugandžić, Vojko Bašić / Hanza Media

Split danas slavi blagdan svetog Dujma i Dan grada Splita. Blagdan je započeo budnicom Gradske glazbe Split, a s Peristila je u 10 sati krenula procesija prema Rivi gdje će se služi svečana misa koju predvodi mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup.

S Matejuške će se potom oglasiti plotuni Dubrovačkih trombunjera, a na splitskoj ribarnici podijelit će se 2000 porcija janjetine s bižima, piše Slobodna Dalmacija.

Prije početka procesije, na Peristilu se novinarima obratio gradonačelnik Andro Krstulović Opara:

- Na dobro vam došla Sudamja, vidi se na licima građana koliko nam znači ovaj dan - kazao je gradonačelnik Opara koji je u pratnji supruge išao dočekati predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović u Đardin.

Kako javlja reporter Slobodne Dalmacije, Splićani su u procesiji sve glasnije komentiraju da su ponosni na izgled predsjednice, njenu vitku liniju i stil, ali i finoću gradonačelnikove supruge, prve dame Splita.

FOTOGALERIJA: Svečana procesija u Splitu povodom blagdana Sv. Duje

Splićanima su Sudamju čestitali i župan Blaženko Boban i ministar Lovro Kuščević.

- Zagovor svetoga Dujma je moćan, važan i bitan za Grad i Županiju, neka i nama što vodimo da više mudrosti - kazao je župan Boban čestitajući Sudamju.

Popodne je na Rivi tradicionalna tombula, a navečer se održava "Ključ života", humanitarni koncert za Dječju traumatologiju Odjela za fizikalnu medicinu splitskog KBC-a, na kojem će nastupiti Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Guliano & Diktatori, Tiho Orlić, Dalmatino i Domenica.

Koncert će direktno prenositi HTV-a, a sredstva će se prikupljati preko "call centra" u klaustru crkve sv. Frane. Fešta će završiti velikim vatrometom s Gata sv. Nikole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:13