PRVO SUDJELOVANJE PLENKOVIĆA

FOTO: VLADA SE POHVALILA SUSRETOM HRVATSKOG PREMIJERA S ANGELOM MERKEL Njemačka kancelarka dočekala ga s osmijehom na licu

 
Premijer Andrej Plenković pozdravlja Angelu Merkel u Bruxellesu, 15.12.2017.
 Vlada RH, Twitter

U Bruxellesu u petak završava sastanak na vrhu zemalja EU-a, posljednjeg u ovoj godini. Na skupu na kojem se razgovara o Brexitu, migracijama, obrambenoj suradnji reformi eurozone sudjeluje i premijer Andrej Plenković, a Vlada se pohvalila fotografijama u kojima premijer pozdravlja njemačku kancelarku Angelu Merkel, koja ga je dočekala s osmijehom.

- U Bruxellesu traje sastanak šefova država ili vlada europodručja #EuroSummit na kojem po prvi put sudjeluje predsjednik Vlade - objavili su uz fotografije s događaja.

Podsjetimo, premijer je u Bruxellesu u petak novinarima odgovorio i na pitanje o odnosima sa Slovenijom. Kazao je da Hrvatska na temu razgraničenja sa Slovenijom gleda kao na granično pitanje otvoreno od dana proglašenja neovisnosti dviju zemalja i "da bismo postigli napredak ako na stol stavimo stajališta koja nisu sporna ni za jednu stranu i dogovorimo posjet slovenskog premijera Mire Cerara Zagrebu". Cijelu izjavu možete pročitati na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:31