GLOBALNI PROBLEM

FOTO: ZAGREBAČKE FONTANE OSVIJETLJENE U ZNAK BORBE PROTIV RAKA DOJKE Uz ružičastu vrpcu projicirana je i fotografija preminule umjetnice Ivane Popović

 
 Boris Kovacev / HANZA MEDIA

Zagrebačke su fontane drugu godinu za redom osvijetljene kako bi se ukazalo na globalni problem karcinoma dojke. Udruga P.I.N.K. Life i ovaj je puta organizirala projiciranje ružičaste vrpce na zadnjoj fontani prema Novom Zagrebu. Zagreb se tako priključio drugim svjetskim metropolama koje osvjetljavaju svoje znamenitosti u znak podrške vrijedim ciljevima.

Ove je godine uz ružičastu vrpcu projicirana i fotografija nedavno preminule umjetnice Ivane Popović, koja je u suradnji s Udrugom P.I.N.K. Life sudjelovala u javnozdravstvenim kampanjama prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke.

'Na veliku žalost svih nas, Ivana je 30. prosinca 2016. godine izgubila svoju bitku od karcinoma dojke, ali živi njena poruka koju je neprestano ponavljala i kojom poziva sve oboljele žene da se suoče sa bolešću i budu hrabre i ustrajne u svojoj borbi. Njen rođendan je 9. listopada pa smo u znak sjećanja na Ivanu izabrali jednu od njenih posljednjih fotografija snimljenu za našu prošlogodisnju kampanju "Sačuvajmo zdrave dojke"'', rekla je Nives Morić, predsjednica Udruge P.I.N.K. Life, uoči osvjetljavanja fontana.

'Zadnje statistike pokazuju da u Hrvatskoj obolijeva više od 2500 osoba, a umire gotovo 1000. U usporedbi na prethodnu statistiku broj umrlih je u padu, što snaži i ohrabruje. Želimo potaknuti zdrave žene na redovite preventivne preglede, a oboljelima omogućiti liječenje po svjetskim standardima', Dr. Pavo Kostopeč, predsjednik Medicinskog odbora P.I.N.K. Life.

Osvjetljavanju fontana prisustvovali su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te kćer preminule Ivane Popović Luna Bizovčar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:41