DAN ORUŽANIH SNAGA

FOTO Zagrepčani provode dan na Jarunu uz vojnički grah i cijelu silu vojnog naoružanja i opreme

 Marko Todorov / CROPIX

Mnoštvo građana, među kojima najviše djece okupilo se u subotu na Športsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje je nakon svečanog postroja na nogometnog stadionu NK "Zagreb" nastavljeno svečano obilježavanje 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i gdje se u sklopu cjelodnevnog programa mogu vidjeti taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi OS RH i MUP-a.

Također, građani mogu vidjeti izložbu iz Vojnog muzeja i muzeja Ministarstva unutarnjih poslova, a organizirano je i predstavljanje projekta Kadet, studijskih programa na Hrvatskom vojnom učilištu i dragovoljnog vojnog osposobljavanja te Hrvatskih vojnih glasila, "Pleter-usluge" i hrvatskih proizvođača naoružanja i opreme.

Održani su padobranski skokovi pripadnika OS RH i MUP-a, pokazne vježbe Zapovjedništva specijalnih snaga i MUP-a, ceremonijalne radnje Počasno-zaštitne bojne te letački program akrobatske grupe "Krila Oluje".

Organizirana je i podjela vojničkog graha, a kasnije popodne, u 17 sati, održat će se koncert Jazz orkestra OS RH.

U razgledavanju i obilasku šatora građane, pogotovo one najmlađe, ne ometa niti vrućina, a u programu će moći uživati do 21 sat, dokad traje obilježavanje.

Jarun su nakon nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici gdje je svečanim postrojavanjem branitelja Domovinskog rata i pripadnika OS RH i MUP-a, počela središnja svečanost obilježavanja 25. godišnjice ustrojavanja Oružanih snaga, posjetili predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Tihomir Orešković, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministar obrane Josip Buljević te načelnik Glavnog stožera OS RH, general Mirko Šundov.

Predsjednica Grabar-Kitarović se rukovala i fotografirala s građanima te obilazila pokazne vježbe koje su se tamo održavale. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, novinarima nije željela dati izjavu, a potpredsjednik Vlade Božo Petrov je tek kratko poručio da je izjavu dao jučer i da je ovo dan posvećen proslavi (obljetnice Oružanih snaga RH).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:51