SAVA STAR 18

FOTO: ZAJEDNIČKA VOJNA VJEŽBA Pripadnici hrvatske i britanske vojske demonstrirali su svoje napadačke i obrambene sposobnosti u tehnikama bliske borbe

 
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te izaslanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske predvođeno zamjenikom veleposlanika u RH Peterom Thomasom Clementsom nazočili su prikazu vojne vježbe "SAVA STAR 18", na vojnom poligonu Crvena zemlja kod Knina u ponedjeljak.

Riječ je o šestoj po redu međunarodnoj vojnoj vježbi hrvatske i britanske vojske koja se provodi na vojnom poligonu "Crvena Zemlja" od 24. kolovoza do 7. rujna 2018.

Ove godine uz 67 pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske na vježbi sudjeluju pripadnici profesionalnog sastava kopnenih snaga Velike Britanije, i to 89 pripadnika Kraljevske kopnene vojske.

Vježba se provodi u cilju razvijanja i usavršavanja pješadijskih vještina pripadnika kopnenih vojski dviju zemalja, te njihovoj usklađenosti i kompatibilnosti. Tijekom pokazne vježbe u ponedjeljak, pripadnici hrvatske i britanske vojske demonstrirali su svoje napadačke i obrambene sposobnosti u tehnikama bliske borbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:22