SAJAM NA JELAČIĆEVOM TRGU

FOTO: ŽALAC I BANDIĆ OTVORILI SAJAM OTOČNIH PROIZVODA PA SE POČASTILI Ministrica nije štedjela, plaćala je s novčanicom od 500 kuna

 
 Damjan Tadić / Hanza Media

Sajam "Hrvatski otočni proizvod" u srijedu su na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića otvorili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a sajam je posjetio i ministar uprave Lovro Kuščević.

Predstavljanje projekta "Hrvatski otočni proizvod" u sklopu preduskršnjih aktivnosti odvijat će se na središnjem zagrebačkom trgu, u stakleniku postavljenom između Radićeve ulice i Splavnice sve do 14. ožujka, svaki dan od 8 do 20 sati.

Predstavit će se 24 otočna proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Prvića, Krka, Raba, Paga, Korčule, Lastova, i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupovati maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire te ostale specifične otočne proizvode.

Ministrica Žalac tom je prigodom pozvala sve građane da dođu na Trg bana Jelačića, pruže podršku otočanima i okuse autohtone proizvode s hrvatskih otoka.

"Projekt 'Hrvatski otočni proizvod' potiče razvoj poduzetništva, uključuje različite nacionalne razine (od lokalne do državne), obuhvaća različite poslovne subjekte, zaokružio je otoke kao regiju, promiče izvrsnost i prepoznatljivost, čuva tradiciju i uvodi inovativnost, omogućuje rast i razvoj subjekata unutar projekta do optimalnih granica", ističe Žalac koja se odlučila i počastiti kad je već otvorila sajam. Kupila je nekoliko proizvoda, a prvi je kupila novčanicom od 500 kuna koju je izvadila iz novčanika marke Louis Vuitton. Niti Milan Bandić nije štedio, i on je kupio nekoliko proizvoda s hrvatskih otoka...

- Cilj je identificiranje, proizvodnja, distribucija i promidžba izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda koji će kao takvi biti prepoznati u Hrvatskoj i izvan nje. Radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva - zaključila je Žalac.

Oznaku "Hrvatski otočni proizvod" do sada je dobilo 279 otočnih proizvođača za 880 proizvoda i proizvodnih linija s 24 otoka i poluotoka Pelješca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:01