KAO U BAJCI

FOTO: ZIMSKE RADOSTI U SNJEŽNOJ SLAVONIJI Pogledajte kako Evinova družina, na čelu s ljubimicom Dorom, juri ravnicom na ručno izrađenim saonicama

Podgajci Podravski, 020318.
Prava slavonska zimska idila u Podgajcima Podravskim nedaleko od Donjeg Miholjca. 14-godisnji Evin Lukac i njegovih petero skolskih prijatelja Albina, Lana, Marija, Patrik i Renato svakoga dana koriste za voznju rucno izradjene saonice koje vuce Evinova 6-godisnja kobila Dora. Na fotografiji: Zimska idila u Podgajcima Podravskim kod Donjeg Miholjca.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX

Evin Lukač s prijateljima i kobilom Dorom

 

Zimske radosti na selu ipak su posebnije od onih u gradu, a potvrda toj tezi dolazi iz slavonskih sela Sveti Đurađ i Podgajci Podravski nedaleko od Donjeg Miholjca.

Snijegom okovane lokalne ceste i zemlju 14-godišnji Evin Lukač i njegovih petero školskih prijatelja - Albina, Lana, Marija, Patrik i Renato - svakoga dana koriste za vožnju u ručno izrađenim saonicama koje vuče Evinova 6-godišnja kobila Dora.

Ova, Evinovoj obitelji i družini, omiljena i pametna životinja iz pasmine hrvatskog hladnokrvnjaka, i sama očito uživa u novoj ulozi, a djeca iz dva spomenuta sela za to će je poslije zabave koju im priušti znati lijepo nagraditi.

I saonice su posebna priča. Evin ih je sam konstruirao i napravio. Bez ikakva nacrta. Doduše, malo mu je pomogao tata, ali većinu posla samostalno je odradio.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo