LUKSUZNO VOZILO

FOTOEKSKLUZIV JUTARNJEG: AUTO U DVORIŠTU, ALI NE I U KARTICI Žalac kod kuće ima Mercedes E-klase, vlasnik je rent-a-car: 'Vozi ga njezin muž'

 
 CROPIX

Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima.

Susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac, a naši fotografi prošlog su tjedna od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali ovaj vrijedan automobil.

Marko Mrkonjić / CROPIX

Mercedes E klase, kako doznaje Jutarnji, novi je, registriran je 28. siječnja 2019., i iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac, niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima smo razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi.

- Automobil nije u vlasništvu niti u najmu obitelji Žalac - šturo su odgovorili iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a isti su odgovor poslali i na naš ponovljeni upit s detaljnim pitanjima u kojima smo tražili informacije o vlasništvu vozila, tko ga koristi te tko i koliko plaća najam.

Marko Mrkonjić / CROPIX

Jer, u slučaju da obitelj Žalac ima ikakve veze s tim automobilom, da je u njihovu vlasništvu ili dugoročnom najmu, to bi trebali prijaviti u imovinskoj kartici, u kojoj sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna. Budući da dnevni najam ovog automobila stoji najmanje 1250 kuna, jasno je da je riječ o mjesečnom iznosu koji dobrano i s eventualnim popustom na dugoročni najam prelazi mjesečnu zaradu koju od plaće ima ministrica Žalac.

Iz Vlade nam nisu ni odgovorili na upit, a nazvali smo i Marija Žalca koji je bio dosta uzbuđen zbog poziva. Tvrdi da automobil nije njegov, ali nije želio odgovoriti čiji je.

(...)

Što nam je sve rekao suprug ministrice Žalac, dodatne detalje o Mercedesu i još ekskluzivnih fotografija donosimo u srijedu u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 09:53