ZADNJI DAN GUŽVI?

FOTOREPORTAŽA S BREGANE Dok je Plenković s Cerarom i Junckerom dogovarao ukidanje rigoroznih kontrola, na granici se čekalo i po 6 sati

 Ronald Goršić / CROPIX

Tijekom subotnjeg jutra na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske počele su se stvarati gužve, a neki su čekali i više sati. Zato su se opuštali na travnatim površinama uz cestu što je zabilježio i naš fotoreporter. Neki su ležali na dekama, neki su plesali, a neki se igrali loptom.

Najviše je problema, i prema objavama na društvenim mrežama i prema informacijama na stranicama HAK-a, bilo na graničnom prijelazu Bregana gdje su putnici u autobusima čekali u prosjeku dva sata. Međutim, korisnici društvenih mreža žalili su se da čekaju i po šest sati.

Osobni automobili na Bregani i većini drugih prijelaza čekali su znatno kraće od autobusa.

Kolone su se počele stvarati od nedavnog stupanja na snagu europske uredbe o sustavnim provjerama svih putnika na graničnim prijelazima.

U Bruxellesu je u subotu na tu temu održan sastanak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, slovenskog premijera Mire Cerara i predsjednika Europske komisije Jeana Claudea Junckera. Iz priopćenja koje je izdano nakon sastanka čini se da je postignut dogovor kojim bi se gužvama trebalo stati na kraj, a opširnije o toj temi pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:09