IZNADPROSJEČNO TOPAO LISTOPAD

FOTOREPORTAŽA S JADRANSKE OBALE: BABLJE LJETO NA PLAŽE IZMAMILO BROJNE KUPAČE More je i dalje toplo, zrak još topliji, a promjena na vidiku nema

 
 Nikolina Vuković Stipaničev, Tonči Plazibat, Josko Ponos / CROPIX

Kupači i svi željni opuštajućeg odmora uz more iskoristili su iznadprosječno visoke temperature i pretežno sunčano vrijeme koje su u ponedjeljak dominirale Jadranom.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), temperatura zraka na srednjem i južnom Jadranu nije padala ispod 21 stupnja Celzija, a slične je temperature bilo i more. Najviše dnevne temperature uglavnom su se kretale oko 25 stupnjeva Celzija.

Proljetni ugođaj u listopadu na plaže u Šibeniku, Zadru, Splitu, Makarskoj i Dubrovniku privukao je plivače, čitače knjiga i novina, željne sunca te snimače fotografija za, pretpostavlja se, društvene mreže.

FOTOGALERIJA: Bablje ljeto na jadranskoj obali

Meteorolozi su još prošlog tjedna najavili da će listopad iznadprosječno topao te da će veći dio Hrvatske tijekom tog mjeseca uživati u "babljem ljetu".

Oni koji u ponedjeljak nisu uspjeli otići na plažu malo se osvježiti moći će to napraviti u utorak jer DHMZ najavljuje da će sutrašnje vremenske prilike na Jadranu nalikovati današnjima. Najniža temperatura kretat će se od 13 do 18 stupnjeva, dok će se najviša kretati između 21 i 26 stupnjeva. Prema 7-dnevnoj prognozi, toplo razdoblje se nastavlja do daljnjega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:00