ŽUPNIKOVA SEKSUALNA MREŽA

Fra Ante je poslao maloljetnicama 22 tisuće SMS poruka. Jednoj je ukupno za seks platio 40.000kn!

Neke djevojke s kojima je bio u kontaktu uzimale su od njega novac, ali nije bilo seksualnih odnosa
 Mario Todorić / CROPIX

ZAGREB - U sedam mjeseci, od listopada 2010. do svibnja 2011., prološki župnik fra Ante Madunić poslao je maloljetnicama iz svoje Župe više desetaka tisuća SMS poruka.

Najviše SMS-ova poslao je trima maloljetnicama - jednoj više od osam tisuća, drugoj oko sedam, a trećoj na jedan mobitel oko pet, na drugi oko dvije tisuće.

Dobar dio tih poruka sadržavao je pozive na seks s nerijetko detaljnim opisima odnosa, te obećanja novčanih iznosa.

Iako se zasad zna samo za dvije maloljetnice s kojima je fra Ante imao seksualne odnose , što je i sam priznao u svom sudskom iskazu, kontakte je održavao s više njih. Neke su od njega uzimale novac a da nikada nisu stupile u seksualni kontakt s njime. Primjerice, jednu je djevojku tražio da mu pošalje MMS poruku sa svojom razodjevenom fotografijom, a djevojka mu je poslala fotografiju bez lica, koju je pronašla na internetu.

Prema njihovim iskazima, djevojke su fra Antu smatrale dobrim izvorom novca. U mjestu se tako spominje da je jednoj djevojci dao sve zajedno oko 40.000 kuna!

Nestao mu mobitel

Iako je fra Ante rekao da je spavao s dvije maloljetnice, samo jedna od njih to je i priznala, dok druga negira bilo kakve odnose sa župnikom.

Više djevojaka potvrdilo je da im je franjevac slao fotografije svog ukrućenog spolovila, neke su te poruke odmah brisale. Policija, logično, nema načina kako da dokaže da se radi baš o fra Antinom spolovilu.

Prološcem se priča i kako je fra Ante u svibnju ove godine postao žrtvom ucjene mlađih muških mještana koji su mu iz nezaključanog automobila ukrali mobitel, znajući što se u njemu nalazi. Tražili su od njega deset tisuća eura želi li mobitel nazad, što je on navodno i platio. Događaj policiji, razumljivo, nije prijavio.

Neslužbeno doznajemo da je samo rekao kako mu je mobitel netragom nestao. Zanimljivo je i kako je obavljana primopredaja novca koji je svećenik davao maloljetnicama. Fra Ante nije se usudio djevojkama novac davati direktno u ruke - ili su one to odbile - već im je novčanice u apoenima od 100, 200 i 500 kuna ostavljao sakrivene po cijelom Prološcu. Neke novčanice je tako ostavljao u ladici svog radnog stola, neke na prozoru župne kuće, a neke u kanalima i u grmlju diljem sela.

Djevojkama je uvijek rekao gdje se novac nalazi, te bi ga one krišom uzimale.

Djevojkama bi pristupao blago, hvalio njihov izgled i zvao ih na piće, a one su susret uvjetovale sa 100-200 kuna, koje bi trošile za noćne izlaske.

Kupovao bonove

Neke su i radile kod njega u župnom uredu, pospremale i obavljale druge sitne poslove, no roditelji su primijetili da se iznos novca koji su za te usluge dobivale naglo povećava.

Kako doznajemo iz dobro obaviještenih izvora, najveći novac za seksualni odnos uzela je jedna od dviju maloljetnica s kojima je fra Ante priznao seksualne kontakte - 5000 kuna! Druga je prošla znatno skromije - njoj je fra Ante davao samo manje novčane iznose te joj kupovao bonove za mobitel.

Nisu sve maloljetnice bile tako potkupljive - jedna je uistinu samo radila u župnom uredu te za to dobivala manje novčane iznose. Naš izvor tvrdi da je baš ta djevojka vidjela sve što se u župnom uredu događa. Točnije, vidjela je jednu 22-godišnjakinju kako izlazi iz župnog ureda “sva razbarušena”, te drugu - stariju žensku osobu kako puši cigaretu na njegovom balkonu. Sve joj se to smučilo, pa je otišla iz župnog ureda, no fra Ante nastavljao ju je obasipati porukama.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:14