SVEČANI RUČAK

Francuski ponos usred Zagreba, Rimac objasnio Macronu: ‘Ovo povezuje naše države‘

Mate Rimac i Christophe Piochon predstavit će na terasi hotela Esplanade dva automobila
 Marko Todorov/Cropix

Nešto iza 13 sati, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku Emmanuelu Macronu izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac i glavni direktor za operacije tvrtke Bugatti Rimac Christophe Piochon predstavio je na terasi hotela Esplanade dva automobila marke Nevera i Bugatti.

Inače, Bugatti je francuska tvrtka koja se nedavno preselila u Zagreb, od kada ih je preuzeo Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila Mate Rimac.

- Već je i nekako uobičajeno da hrvatska Vlada stranim gostima voli pokazati u čemu smo napredni pa mi je drago što su izabrali nas. Pogotovo zbog toga što imamo dosta zaposlenika i u Francuskoj, rekao je Mate Rimac.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Francuskog čelnika na ulazu u zagrebački hotel dočekali su sinjski alkari.

- Ovime pokazujemo suradnju između Francuske i Hrvatske - rekao je Rimac.

- Bugatti ima 112 godina dugu povijest u Molsheimu u Francuskoj i tamo radimo najbrže benzinske, a tu u Zagrebu radimo najbrže električne automobile u svijetu. Tako da je imalo smisla to dvoje povezati - dodao je.

Macron i Plenković razgledali su Bugattijev Chiron, automobil s više od 1600 konjskih snaga koji je s postignutom brzinom od 490 kilometara najbrži na svijetu i Rimčevu Neveru, auto s najbržim ubrzanjem u svijetu.

Službeni posjet Hrvatskoj predsjednik Macron završit će radnim ručkom u Esplanadi kojem je domaćin premijer Plenković, a na kojem će sudjelovati i osobe iz javnog, gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života koje povezuju Hrvatsku i Francusku.

Na ručak je stigao i trener svih trenera.

- Nisam samo sretan što sam ovdje, nego i ponosan i mislim da svi Hrvati trebaju biti ponosni jer je ovo jedan od najvećih europskih političara. Nadam se da ću s njim razgovarati o ženama, rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Zlatko Dalić nije želio ništa komentirati pa je Ćiro dobacio: "To je zato što je on ipak sportaš, a ne političar."

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Macron nakon ručka putuje u Rim, u službene posjete Italiji i Vatikanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:43