UVEDEN IZDAVAČKI SAVJET

Franjo Luković novi šef Nadzornog odbora EPH

Uz Lukovića, u NO-u izdavača Jutarnjeg lista su Ana Hanžeković i Marko Smetiško

Franjo Luković novi je predsjednik Nadzornog odbora Europapress holdinga.

Ana Hanžeković u novom sastavu nadzornog tijela najvećeg domaćeg medijskog izdavača imenovana je zamjenicom predsjednika, dok je za člana Nadzornog odbora imenovan Marko Smetiško, predsjednik Uprave Genere. Dosadašnji članovi NO-a - prof.dr.sc. Krešimir Ćosić, prof.dr.sc. Dejan Kružić i prof.dr.sc. fra Ilija Živković - razriješeni su s tih dužnosti.

Četveročlani savjet

U Europapress holdingu pri Nadzornom odboru formiran je Izdavački savjet EPH, čijim su članovima imenovani dosadašnji članovi NO-a Krešimir Ćosić, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, i fra Ilija Živković, te prof.dr.sc. Petar Miladin, profesor s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i Davor Majetić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca. Franjo Luković jedan je od najistaknutijih hrvatskih bankara koji je na čelu Zagrebačke banke bio 23 godine, do veljače ove godine, nakon čega se posvetio drugim poslovima, među ostalim privatnim ulaganjima i savjetničkim poslovima.

Sveučilišne karijere

Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1972. godine, nakon čega je kratko radio kao asistent na tom fakultetu, da bi se ubrzo posvetio isključivo bankarstvu.

Marko Smetiško predsjednik je Uprave Genere od veljače 2011., a prije toga, tijekom karijere koju je počeo u Plivi, radio je u Atlantic Grupi, Luri i Belupu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a znanja iz poslovnog upravljanja stjecao je dodatnim usavršavanjima u poslovnoj školi Management Centre Europe u Bruxellesu te na Vienna Institute for International Economic Studies u Beču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:01