GLEDALA KOLINDIN GOVOR

GABRIJELA ŽALAC OTKRILA ŠTO RADI NAKON ODLASKA IZ VLADE Bivša ministrica: 'Planiram budućnost i na coolingu sam, uzela sam 6+6 mjeseci...'

Gabrijela Žalac
 Bruno Konjević / CROPIX

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, za N1 je komentirala predstavljanje programa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u utrci za drugi mandat.

Žalac je kazala da je zadovoljna programom.

"Naravno, izvrstan spoj onoga što smo nekad razgovarali, dok sam ja još bila u Vladi. Obzirom na ono i što je Vlada počela raditi, a to je Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine, vidim velike poveznice i onoga što je predsjednica predložila i ranije na sastancima i sada u programu i zaista mislim da je on najbolji od svih kandidata", rekla je Žalac.

Istaknula je ono što joj se najviše svidjelo u predsjedničinu programu. "Meni se najviše sviđa drugi prioritet, koji se odnosi na razvoj Hrvatske. Mislim, to je nešto čime sam se bavila zapravo od prvog dana i to je nešto što je sigurno, po meni, najvažnije. Naravno, ne umanjujem ni važnost drugih prioriteta", rekla je Žalac.

Reporter Ivan Skorin upitao je bivšu ministricu što sad radi, nakon što je otišla iz Vlade.

"Ja sam zapravo na svim sastancima koje je stranka imala, a što trenutno radim? Planiram budućnost i na coolingu sam, kako kažemo. Obzirom na obnašanje dužnosti koje je završilo, uzela sam 6+6 mjeseci pa vidjet ćemo", rekla je Žalac za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:17