ISPRATIO POLICAJCE

GASI SE KAMP U SLAVONSKOM BRODU? Hrvatski policijaci idu u Makedoniju, a ministar Vlaho Orepić je otkrio novi režim transporta izbjeglica

 Boris Kovačev/EPH

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić ispratili su policijske službenike koji su krenuli na granicu Grčke i Makedonije pomoći kolegama u tranzitu izbjeglica koje stižu na europsko tlo, javlja RTL.

Ministar je otkrio kako kreće novi režim što se tiče prijevoza i prihvata informacija. Naime, on je najavio zatvaranje kampa u Slavonskom Brodu, dodavši kako će ista sudbina zadesiti kampove u Srbiji i Sloveniji.

- Zaustavljat će se jedino zbog izmjene lokomotiva i policajaca na osiguranju vlaka. Također, ako bi nekome zatrebala liječnička pomoć, ona će mu se i pružiti, kazao je Orepić.

Upitan ako netko u Makedoniji izrazi želju da ostane u Hrvatskoj i ovdje zatraži azil, ministar je odgovorio kako će se ta osoba 'onda iskrcati u Hrvatskoj'.

Prijevoz izbjeglica na ovakav način dogovorile su vlade Srbije, Makedonije, Slovenija, Austrije i Hrvatske.

Naših policajaca na terenu bit će 20. Prva grupa tamo ostaje do 23. veljače.

- Njihov zadatak je profilacija ljudi i nadzor prolaza prema konačnoj zemlji odredišta, pojasnio je Dominić, prenosi RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:01