MISTERIJ ADRESE

GDJE JE NESTALA SANDRA ZELJKO Osumnjičena je u 'aferi dnevnice', a sud joj ne može dostaviti rješenje, no ona tvrdi: 'Ovo mi je prvi glas da me traže'

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko u krugu
 Damjan Tadić / Hanza Media

Priča oko afere Dnevnice zapela je na nevjerojatnoj prepreci. Rasprava o Uskokovoj žalbi već je dva puta otkazana jer županijski sud ne može pronaći i uručiti rješenje drugoosumnjičenoj Sandri Zeljko. Da stvar bude apsurdnija, riječ je o osobi koja je godinama radila u Vladi, bila tajnica premijera, a i danas je državna službenica.

- Sudac istrage je njoj vršio dostavu na adresu s kojom on raspolaže, naravno službeno u spisu, kaže za Novu TV sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Državnu službenicu koja je osumnjičena da je s Tomislavom Sauchom fiktivnim putnim nalozima i dnevnicama oštetila proračun za oko milijun kuna i koju sud ne može pronaći Nova TV je uspješno kontaktirala.

- Ovo je prvi glas da me netko pokušava pronaći. Do sada sam uvijek bila dostupna i otvorena za sve što su pravosudne institucije od mene tražile, tako sam i sada dostupna na adresi koju sam im dala, rekla je Zeljko za Novu TV.

Zeljko ima dvije adrese, vukovarsku i zagrebačku. Je li prijavljena na adresi koju je dala istražiteljima nije odgovorila. Ako nije, onda je u prekršaju za koji joj prijeti kazna od 500 do pet tisuća kuna.

No, ono što je u cijeloj priči nevjerojatno je to da pravosudno tijelo ne može pronaći osobu koja je godinama radila u Vladi.

Sandru Zeljko iz Ministarstva branitelja za sobom je u Vladu povukla Jadranka Kosor. Vlade su se izmjenjivale, Zeljko je ostajala. bila je tajnica Tomislava Sauche, kasnije premijera Tihomira Oreškovića, a donedavno i Andreja Plenkovića koji ju je samo dan nakon zajedničke konferencije za novinare s glavnim državnim odvjetnikom premjestio u Ured za razminiranje.

- Državna službenica Sandra Zeljko raspoređena je na radno mjesto administrativnog referenta u Jedinici za sredstva fondova EU Ureda za razminiranje, na kojem su predviđeni administrativno-tajnički i korespondentski poslovi u svrhu potpore pripremi i provedbi projekata za financiranje razminiranja iz EU fondova. Gospođa Zeljko trenutno se nalazi na bolovanju, kažu u Uredu za razminiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:53