POTRAGA

Gdje su nasljednici misterioznog bogataša Maksa Horvata?

Britanska tvrtka Scoot Rowe zastupa klijente diljem svijeta, i to uglavnom one imućnije. Britanska odvjetnička tvrtka objavila oglase u londonskoj Gazzeti i Jutarnjem listu

ZAGREB - Tko je misteriozni londonski bogataš Maks Horvat, hrvatskog podrijetla, i gdje su mu nasljednici? To pitanje je zaintrigiralo mnoge čitatelje Jutarnjeg lista i britanskog lista The London Gazette, u kojima je danas objavljen oglas u kojem se traže Maksovi potomci.

Oglas je platila ugledna britanska odvjetnička tvrtka Scoot Rowe koja zastupa klijente diljem svijeta. Registrirana je za vođenje i rješavanje gotovo svih vrsta pravnih sporova, a specijalizirana za rješavanje oporuka, posredništva u kupoprodaji nekretnina, razvoda brakova te poslovnih sporova. Maks ili Max Horvat je, piše u oglasu, rođen u Varaždinu 10. siječnja 1911. godine, a vjenčao se s Vjekoslavom Gereš 24. lipnja 1937. godine. Njihova kći Ljerka Janja rođena je 15. siječnja 1942. Maks se oko 1947. preselio u Englesku, a umro je u Londonu 16. lipnja 1995.

Ne žele govoriti o Maksu

“Ako vam je poznato da su imenovane osobe imale još djece, unuke, ili praunuke, molimo vas da se javite gospodinu Scottu Roweu (odvjetniku), Chard Strett, Axminster, Devon EX13 %DS,UK. Tel:+440129732345”, navodi se u oglasu. Međutim, odvjetnici su, unatoč inzistiranju da nam kažu nešto o Maksu Horvatu, njegovoj ostavštini i potrazi za nasljednicima, ostali dosljedni odvjetničkoj praksi.

- Žao nam je jako, ali ne smijemo vam ništa reći o slučaju. To nam ne dopušta odvjetnička obaveza o potpunoj zaštiti privatnosti naših klijenata. Mogu jedino reći da nam se za sada nitko još nije javio s konkretnim informacijama o mogućim nasljednicima gospodina Horvata - vrlo ljubazno nam je poručeno iz odvjetničkog ureda. Nisu željeli otkriti ni o kolikom bogatstvu je riječ. Nikakva zamka - pitanja nisu pomogla.

Puno imenjaka

Iako ima mnogo imenjaka i prezimenjaka u Hrvatskoj (riječ je o čestom imenu i prezimenu), o dotičnom Maksu (Max-u) Horvatu ništa nismo uspjeli pronaći ni na internetu. Postoji stotine Maksova i Maxova Horvata diljem Hrvatske i svijeta. Jedan je 31-godišnji sportaš iz Kanade, drugi prodaje poznate stare britanske automobile marke Morris, treći je majstor borilačke vještine bushido iz Slovenije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 14:02