SASTAO SE S PREDSJEDNICOM

GENERALNI TAJNIK LIGE MUSLIMANSKOG BRATSTVA 'Hrvatska uživa ugled zemlje mira, sklada i visokih standarda u poštivanju vjerskih sloboda'

Kolinda Grabar-Kitarović i Muhamed bin Abdulkarim Al Isa
 Tomislav Kristo / CROPIX

Hrvatska uživa ugled zemlje mira, sklada i visokih standarda u poštivanju vjerskih sloboda, rekao je u utorak u Zagrebu Muhamed bin Abdulkarim Al Isa, generalni tajnik Lige muslimanskog bratstva na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, priopćio je njezin ured.

Al Isa je ranije u utorak sudjelovao na Međunarodnoj konferenciji "Ljudsko bratstvo - temelj sigurnosti i mira u svijetu“ koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice i u okviru hrvatskog predsjedanja EU-om.

Prema priopćenju, Al Issa je pohvalio zalaganje Grabar-Kitarović na promicanju politike mira, tolerancije, suradnje i uvažavanja svih vjera i naroda.

Najavio je kako se u Zagrebu planira osnovati Centar za kulturu dijaloga koji će nastaviti razvijati zajedničke vrijednosti u službi čovječanstva.

Liga muslimanskog svijeta je nevladina organizacija osnovana 1962. u Saudijskoj Arabiji s ciljem promicanja umjerenih vrijednosti Islama koje se zalažu za mir i toleranciju kao "stvarnih poruka Islama".

Ta organizacija se protiv ekstremizma bori ukazivanjem na te poruke putem medija te organiziranjem međunarodnih konferencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:23