ROVINJ BEACH POLO CLUB

GLAMUROZNI SPEKTAKL UZ SPORT I ZABAVU Polo turnir u Rovinj donosi luksuz i VIP goste, u elitni turizam dosad je uloženo tri milijarde kuna

Organizatori samo zbog ovog spektakla za vikend očekuju oko 6 tisuća posjetitelja, a predvodit će ih njemački VIP gosti
 Goran Šebelić / CROPIX

Šest polo ekipa iz cijelog svijeta te čak šezdesetak argentinskih konja odmjerilo je već jučer svoje snage na drugom izdanju Rovinj Beach Polo Cupu na tamošnjoj plaži Porton Biondi koja je okupila gledatelje iz cijele Europe. A vrhunac događanja tek se očekuje danas, drugi dan turnira koji traje do nedjelje.

Riječ je o jedinstvenom događaju koji okuplja ljubitelje ovog elitnog sporta iz cijele Europe, a ovakvo izdanje polo turnira jedno je od rijetkih u ovom dijelu Starog kontinenta. Naime, polo se u Rovinju za razliku od klasičnih turnira ne igra na travi nego na pijesku te na mnogo manjem terenu. Stoga je igra sporija nego ona klasična, a gledatelji su puno bliže samim igračima.

Šarm Istre

Ovaj je događaj također Rovinju donio i dašak luksuza kojem kao turistička destinacija stremi jer se u sklopu ovog događanja mogu vidjeti i luksuzni automobili Bentley, nakit, VIP-ovci iz nama susjednih zemalja, poput obitelji Habsburga, Hubertus von Hohenlohe, Enno Freiherr von Ruffin i Isabel de Borbon također su na listi gostiju. Sve je to dio šarma koji sa sobom i inače nose ovakvi turniri.

- Polo igrači i publika rijetko imaju priliku uživati u ovako predivnom okruženju, u neposrednoj blizini mora te se jako veselim početku utakmica. Uvjeren da ćemo još jednom ispuniti visoka očekivanja gostiju i igrača, a da se nas pita, nama je vikend prekratak za boravak u Rovinju - rekao je na početku turnira Uwe Zimmerman, predsjednik organizacijskog odbora Beach Polo turnira.

Zahvaljujući ovoj manifestaciju u Rovinj za vikend stižu VIP-ovci iz njemačkog govornog područja te tamošnje televizijske ekipe. Iznimno je to važno za ovaj turistički grad koji ovakve manifestacije organizira upravo radi bolje promocije, ali i prodaje svojih kapaciteta u predsezonskim mjesecima. Čitavu priču oko megamanifestacije počeli su još prije četiri godine s Red Bull Air Raceom, i to prije svega zahvaljujući hotelskoj tvrtki Maistra koja i organizira ovaj događaj.

- Za vrhunski turizam nužan je i razvoj visokokvalitetnih smještajnih jedinica u koje smo dosad uložili gotovo tri milijarde kuna, a do 2020. godine uložit ćemo još dvije milijarde, kako bi 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri ili pet zvjezdica. Za vrijeme trajanja turnira očekujemo ostvarenje od oko 6000 noćenja - istaknuo je direktor marketinga hotelske tvrtke Maistra David Flam.

Najbolji šešir

Osim sportskog dijela programa, u pauzama između utakmica gledatelji će uživati u bogatom zabavnom programu koji priprema zaklada Eilika Habsburg, a koji uključuje različite akrobacije na konjima. Ove godine svi posjetitelji turnira moći će sudjelovati u takozvanom Hat Contestu na kojem će se birati najbolji šešir ili umetak za kosu, a vrhunac zabavnog programa bit će koncert bivšeg frontmena grupe Spandau Ballet, Tonyja Hadleyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:25