SUDSKA POBJEDA KREŠIMIRA BUBALA

GLAVAŠEVAC U AFERI VEŠ MAŠINA 'Sada imam sudski dokaz da mi ju je kupio šogor, a ne gradska tvrtka'

 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Predsjednik osječkoga HDSSB-a Krešimir Bubalo izvijestio je u ponedjeljak u Osijeku kako je dobio sudski spor protiv okrivljenika Ivana Grbešića jer je Općinski sud presudio da ga je u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji oklevetao neistinitom tvrdnjom da mu je gradska tvrtka 'Sportski objekti' kupila perilicu rublja.

Na konferenciji za novinare Bubalo je rekao kako je utvrđeno da spornu perilicu nije kupila gradska tvrtka, nego obrt u vlasništvu Marija Đikića, brata njegove supruge, da se žalio na visinu odštete od 20.000 kuna s kamatama te da će cjelokupnu svotu uplatiti za humanitarne svrhe.

Rekao je kako je Grbešić sudjelovao u kampanji gradonačelnika Ivana Vrkića u kojoj ga se 'orkestrirano napadalo sa svih strana'.

Ocijenio je da je Vrkić na izborima pobijedio uz pomoć koalicije SDP-HDZ te zahvaljujući obmanama i lažima, ali, dodao je, predizborna obećanja danas su zaboravljena, a u Gradskoj upravi primjećuje se nerad.

U Osijeku je lakše 'skinuti se' s heroina nego sa Zavoda za zapošljavanje jer se zapošljavaju samo koalicijski partneri. Nema investitora ni projekata za fondove Europske unije, a pojedine tvrtke napuštaju grad, poručio je Bubalo.

Ustvrdio je kako se u gradskoj blagajni gomilaju gubitci i da se trenutačno ne vraća nijedan kredit koji su podigli grad i gradska poduzeća, a procjenjuje da iduće godine, ako sadašnje čelništvo nastavi voditi grad, neće biti novca za plaće u Gradskoj upravi.

'Vlada nam je postala još veća maćeha nego što je bila, a Osijek je postao izolirani otok na kojemu najbolje žive komarci', ocijenio je Bubalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:51