UVJEŽBAVANJE I PRIKAZ SPOSOBNOSTI

GLAVNI OBUČNI DOGAĐAJ HRVATSKE KOPNENE VOJSKE U OVOJ GODINI Na vojnom poligonu u Slunju održana vježba Puma 19, sudjelovalo više od 1000 vojnika

 
Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju je provedena vježba "PUMA 19“
 T. Brandt / MORH

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju danas je provedena vježba Puma 19, koja je glavni obučni događaj Hrvatske kopnene vojske u ovoj godini, priopćeno je iz MORH-a.

U vježbi je sudjelovalo više od 1000 pripadnika Hrvatske vojske, i to Gardijske oklopno-mehanizirane brigade s pridodanim postrojbama pješačkih pukovnija, topništva, inženjerije, protuzračne obrane, veze i NBKO. Sudjelovala su i zapovjedništva postrojbi borbene potpore HKoV-a te Zapovjedništvo HKoV-a, kao i postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu i Vojne policije, dodaje se u priopćenju MORH-a.

Cilj vježbe je uvježbavanje, integracija i prikaz sposobnosti postrojbi Hrvatske kopnene vojske u provedbi obrambenih operacija, kao i uvježbavanje Zapovjedništva HKoV-a u procedurama tijekom procesa donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na obrambene operacije te integraciju borbene potpore i manevra.

Nakon završetka vježbe sudionicima se obratio zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Drago Matanović, koji je istaknuo da je vježba Puma 19 potvrdila sposobnost postrojbi HKoV-a za provedu složene obrambene operacije na još višoj razini.

Zapovjednik HKoV-a te ujedno časnik za raspoređivanje vježbe general-bojnik Siniša Jurković je zaključio kako su sve aktivnosti i radnje koje su planirane uspješno provedene na terenu te da je postignut zadani cilj.

Čelnik upravljačkog stožera vježbe je zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Boris Šerić, a časnik za provedbu zapovjednik GOMBR-e brigadir Mijo Validžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:55