VUKASOVIĆ DAO OTKAZ

Glavni osumnjičenik u aferi Brodosplit gradi apartmane

Odlaskom iz Uprave Vukasović je aktivirao tvrtku u kojoj je jedini osnivač i zaposlenik.
 Ante Čizmić/CROPIX

RIJEKA - Goran Vukasović, bivši predsjednik Uprave Brodosplita i jedan od glavnih osumnjičenika u aferi koja tri godine čeka sudski rasplet, od 1. listopada više ne radi u škveru. Okreće se građevinskom biznisu i navodno pokraj Makarske gradi objekt s 20 apartmana.

- Točno je da sam dao otkaz u Brodosplitu, i to je samo moja odluka. Ova navodna afera, a uvjeravam vas da je to potpuno čista priča, iscrpila je i mene i moju obitelj. Građevinski biznis da, ali tek u povojima - potvrđuje Vukasović te dodaje da je odlaskom iz škvera ponovno aktivirao tvrtku u kojoj je jedini osnivač i zaposlenik.

‘Papirnata’ faza

- Ne znam odakle informacija o objektu s 20 apartmana, no očito onaj tko podgrijava ovu aferu želi poručiti ‘eto, ukrao je novac škveru i gradi apartmane’. Istina je da od 2003. imam građevinski teren u Baškoj Vodi od 1500 četvornih metara, i pripremam dokumentaciju za početak gradnje apartmanskog objekta - objašnjava Vukasović i dodaje da je sve u “papirnatoj” fazi, a slijedi najteži dio posla - uvjeriti banke da mu odobre kredite.

Osim toga, postoje i drugi projekti u sklopu inženjeringa i konzaltinga, a nije odustao ni od brodogradnje.

U istrazi sve objašnjeno

- Dakle, nemam početni kapital i iz projekta s Wesselsom nisam osobno dobio ni dolar. Sve oko tog navodnog spornog ugovora u istrazi je do detalja objašnjeno i volio bih da se slučaj konačno sudski riješi. Ako sam kriv, neka me zatvore, streljaju, ovo je mučenje i za mene i moju obitelj - ističe Vukasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:00