NIKOLA MILINA

GLAVNI RAVNATELJ POLICIJE O SLUČAJU GORANA MARIĆA Novinari inzistirali na pitanju bavi li se policija ministrom, on odbio odgovoriti konkretno

Goran Marić na izlasku iz Banskih dvora nakon sastanka s premijerom Plenkovićem
 Bruno Konjević / CROPIX

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije u subotu ujutro je na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu prilikom predstavljanja policijske suradnje Narodne Republike Kine i Hrvatske bio upitan vezano za ministra Gorana Marića.

Je li policija dostavila Uskoku informacije vezano za ministra Marića koje su tražili?

- Policija intenzivno surađuje u svim predmetima i istraživanjima i s Uskokom za sve aktualne predmete.

Provodi li izvide za Gorana Marića?

- Kao što sam rekao, svi predmeti koji Uskok provodi, za koje traži od policije određene provjere i radnje, policija to redovito obavlja.

Još samo jednom, provodi li policija izvide u slučaju Gorana Marića?

- Policija provodi izvide u svim predmetima koje dobije od Državnog odvjetništva.

Jeste li dobili išta od Državnog odvjetništva?

- Rekao sam vam da policija radi sve po zahtjevu USKOK-a.

I u slučaju Gorana Marića?

- Hvala!

Podsjetimo, portal Dnevnik.hr objavio je da je Uskok pokrenuo izvide i od policije zatražio da prikupi dokumentaciju o Marićevim poslovima s nekretninama, kupoprodaja stanova i ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

Po pisanju portala Index.hr, koji je prvi objavio ovu priču, Marić je lagao o načinu na koji je obnovio franjevački Studentski dom, za što su mu franjevci zauzvrat omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Marić je u svojoj obrani tvrdio da je obnova Studentskog doma plaćena novcem od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici, ali to je nemoguće jer je dom obnovljen prije nego što je stan plaćen, navodi portal.

Mediji navode i da do sada nije odgovoreno je li u obnovu samostana ulagan i javni novac te podsjećaju da su navodne nezakonitosti otkrivene u vrijeme kada se Marića spominje kao ministra koji će morati napustiti Vladu u sklopu najavljene rekonstrukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:53