ODRŽAO I NIZ BILATERALNIH SASTANAKA

Gordan Grlić Radman na marginama Opće skupštine UN-a sudjelovao na sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi i Srednjoeuropske inicijative

Gordan Grlić Radman
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na marginama Opće skupštine UN-a sudjelovao je na sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi i Srednjoeuropske inicijative, te je održao niz bilateralnih sastanaka, priopćeno je u četvrtak iz ministarstva.

Grlić Radman je sudjelovao na ministarskom sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP-a) u organizaciji Kosova kao predsjedatelja, a na tom susretu se razgovaralo o prioritetima u ovom dijelu Europe, poglavito o povezivanju, energetskoj i prometnoj infrastrukturi kao i o mogućnostima za ostanak mladih u matičnim zemljama te promociji turizma, stoji u priopćenju.

Ministar je sudjelovao i na sastanku Srednjeeuropske inicijative (SEI) kojom predsjeda Italija na kojem se razgovaralo o proširenju EU. Grlić Radman je ponovio kako Hrvatska snažno podržava početak pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Tijekom dana se susreo s nizom kolega - s ministrima vanjskih poslova Kosova, Bjelorusije, Azerbajdžana, Moldove, Kuvajta, Katara i Kazahstana, priopćeno je.

Susreo se i s visokim predstavnikom UN-a za izbjeglice Fillippom Grandijem te glavnim tajnikom Unije za Mediteran Nasserom Kamelom, a zajedno s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović sudjelovao je i na sastanku s glavnim tajnikom OECD-a Angelom Gurrijom na kojem se razgovaralo o jačanju suradnje s tom organizacijom u koju se Hrvatska želi učlaniti, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:07