NIŠTA OD POSLA

GOSPOĐA YU IPAK NEĆE KUPITI ZGRADU POLITIČKE ŠKOLE ZA EX YU PARTIJSKU ELITU Ministarstvo joj dva puta produljivalo rok, ali novac nije uplatila

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

Bivša politička škola u Kumrovcu čini se ipak neće završiti u vlasništvu kineske poduzetnice Jiang Yu, javlja lokalni portal Zagorje.com.

Naime, gospođa Yu već je dva puta dobila produljeni rok za plaćanje Hotela Zagorje odnosno Političke škole u Kumrovcu.

Prvi puta rok je bio 11. studeni 2019., a potom je Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. podnijelo novi zahtjev za produljenje roka plaćanja kupoprodajne cijene i naknada utvrđenih Ugovorom o kupoprodaji, do 31. prosinca 2019. godine.

To je, kako je tom portalu tada potvrđeno iz Ministarstva državne imovine, i odobreno, pa je kineskoj tvrtki rok produljen do zadnjeg dana prošle godine.

- Ukoliko kupac, odnosno tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o., ne ispuni ugovornu obvezu do 31. prosinca 2019., Ugovor će se raskinuti po samom Zakonu te će se zadržati iznos jamčevine uplaćen u korist Državnog proračuna - odgovoreno je u studenom iz nadležnog ministarstva.

Rok je prošao, a novinari portala Zagorje.com pokušali su saznati je li tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o. ispunila ugovornu obavezu, ili se ugovor raskida.

- Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. do 31. prosinca 2019. godine nije uplatilo preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno političke škole u Kumrovcu. Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna. S obzirom da je procijenjena vrijednost navedene nekretnine viša od 7,5 milijuna kuna, odluku o daljnjem raspolaganju nekretninom donijet će Vlada Republike Hrvatske na jednoj od sljedećih sjednica - odgovoreno je danas iz Ministarstva državne imovine.

Kumrovec, 100419.
Politicka skola Kumrovec.
Konferencija za medije kineske poduzetnice Jiang Yu koja zeli kupiti Politicku skolu u Kumrovcu
Na fotografiji: Jiang Yu.
Foto: Srdjan vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX
Jiang Yu

Kumrovec, 100419.
Politicka skola Kumrovec.
Konferencija za medije kineske poduzetnice Jiang Yu koja zeli kupiti Politicku skolu u Kumrovcu
Na fotografiji: zgrada Politicke skole
Foto: Srdjan vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:11